Friese merklap 1786 anno 2012 – Dorothé

In de log van 15 april 2012 lees je over de komende expositie van Naald & Draad in Roermond, op 17, 18 en 19 augustus 2012. Het zou ontzettend leuk zijn om op deze tentoonstelling meerdere voorbeelden te zien van de Friese merklap 1786 anno 2011-2012. Dout, Hennie, Lieny en Jacquelien, Hilde en Helga hebben hier al eerder hun mooie merklap laten zien en hopelijk kunnen we die in Roermond van dichtbij bewonderen. Vandaag kan er aan dit rijtje een nieuwe Friese merklap 1786 anno 2012 toegevoegd worden en wel die van DorothéB.


Na het lezen van het laatste berichtje over de Friese merklap 1786 anno 2011-2012, werd Dorothé zo enthousiast dat ze de volgende dag naald en draad pakte om aan de slag te gaan. Het ging zo lekker dat ze de merklap binnen een maand af had. Op 15 mei hechtte ze het laatste draadje af. DorothéB koos voor kleuren die ze op voorraad had en borduurlinnen dat ze in de kast had liggen. Ze borduurde op 8-draads linnen met de DMC kleuren 612 (beige), 918 (roodbruin), 926 (oudblauw), 927 (lichtblauw), 470 (lichtgroen), 469 (middengroen), 937 (donkergroen) en 535 (donkergrijs). Deze fraaie merklap is te zien in augustus in Roermond. Wil je meer informatie over de expositie neem dan contact op met Sabine door haar een e-mail te sturen naar het volgende adres: info@naaldendraad.com

Heb je het patroon van de Friese merklap 1786 nog niet, ga dan naar de log van 1 mei 2011, klik op de afbeeldingen om ze te vergroten om daarna het patroon uit te printen.

14 gedachten over “Friese merklap 1786 anno 2012 – Dorothé

 1. Wauw! Heerlijk heldere kleuren en wat snel geborduurd! Wat zou het leuk zijn als deze DE merklappen ook in Fryslan te zien zouden zijn!

 2. Ik vind het zo leuk dat deze merklap zo populair is geworden. Ik kom ze zeker bewonderen in Roermond!
  Fijne dag, Noor

 3. dat zal een mooie vitrine worden een Friese.?? vel succes allemaal en Dorothé Ik bewonder de snelheid waarmee je dit hebt gedaan Basje

 4. De merklap van Hennie is al op reis naar Roermond. Via de textieldagen in Leens waar Naald en Draad ook met hun handwerkboeken en prachtige handwerkmateriaal aanwezig was hebben Sabine en Cees de merklap al meegenomen. Hopelijk volgen er nog meer.

  Berthi wat een duidelijke Verficatiecode, nu hoeft het geen belemmering meer te zijn om een reactie te plaatsen. Vaak gaf ik de moed maar op na een paar keer proberen. Hier voor heel veel dank.

 5. Een reizende tentoonstelling met Friesland als klap op de vuurpijl. Dat lijkt me wel wat.
  Hiephiep hoera voor de nieuwe verificatiecode.

 6. Zo zeg, ik zou willen dat ik net zo kon borduren als deze naamgenoot. (wel heel bijzonder: haar naam met een é zonder de toevoeging van nog een extra e én dan ook nog een achternaam beginnend met een B).

 7. Het is een zeer mooie merklap geworden, met kleuren die de letters en figuren goed accentueren. Dat wordt leuk om ze allemaal samen te zien in Roermond.

 8. Hoi Berthi, wat is de lap van Dorothé mooi geworden. En wat een leuk plan om ze in augustus te kunnen zien. Als ik dit lees, moet ik even aan mijn lap denken, vol enthousiasme begonnen, maar al lang niets meer aan gedaan….
  Toch nog maar eens te voorschijn halen, maar of mijne ook binnen een maand af zal zijn…

 9. @Betty, gelukkig heb je nog langer de tijd! Het duurt nog heel lang voordat het augustus is! Het zou wel ontzettend leuk zijn als jouw merklap er ook zou hangen! Elke dag een paar kruisjes en voor je het weet is de lap af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *