Koninginnedag 2012


Een stralende oranjedag vandaag met veel bloemen voor koningin Beatrix, maar ook een moeilijke dag omdat haar zoon prins Friso en zijn echtgenote prinses Mabel er niet bij waren. ‘Het is jammer en verdrietig dat onze familie vandaag niet compleet is. Maar alle hartelijkheid en de goede wensen die we gevoeld en gehoord hebben, zullen wij doorgeven’, aldus koningin Beatrix.


Traditiegetrouw versieren de kinderen hun fiets in de kleuren oranje, wit, rood en blauw. Vervolgens gaan ze in optocht door enkele straten van hun stad of dorp om daarna de rest van de dag door te brengen met diverse spelletjes.Oké, een kleine ongezonde traktatie mag vandaag!


De vrijmarkt mag uiteraard niet ontbreken op deze dag! Overbodige spulletjes worden aan de man gebracht. Het is toch altijd leuk als je iemand anders er een plezier mee kunt doen.


Ook deze jongeman heeft aan een oranje accent gedacht!

De koningin was vandaag op bezoek in Veenendaal. De plaats die bekend staat om zijn Scheepjeswol. De geschiedenis over de grote fabriek van Scheepjeswol kun je hier lezen.

8 gedachten over “Koninginnedag 2012

  1. Wij, Belgen, kunnen niet begrijpen dat de Nederlanders zo warm lopen voor Konninginnedag. Hier is het feest van de Dynastie een gewone dag met enkel een Te Deum in de kerk, meestal de zondag er op. Het zit er niet zo in dat we ons belg voelen. Ik ben wel een beetje jaloers op dat Oranje-gevoel.

  2. leuke feestelijke plaatjes weer, Gedurende de oorlog woonde ik in Renswoude, aan de grens van Veenendaal ’t Veen zoals het genoemd werd, en heb nog een poosje op de kantoren van de Scheepjes gewerkt, Was wel een bof, want we kregen een paar Grolse wanten met Kerst net in de hele kouide peiode. Fijne storm en regendag hier,. Basje

  3. En dan lees ik in de krant dat het koningshuis niet leeft in Limburg….
    Wat heb je mooie foto’s gemaakt Berthi. Het jongmens in zijn oranje slip steekt er met kop en kont bovenuit! Ik ben blij dat ik nu eindelijk weet waarom heel Veenendaal vol zat met wildbreiwerk (niet mijn favoriete creatieve uiting)

  4. Wat ook mooi in beeld kwam, was Joseph’s Amazing dreamcoat, oftewel Jozefs jas van vele kleurtjes, de patchworkjas van DE musical van dezelfde naam, de jongeman was eigenlijk wel blij dat prins W.A. de jas niet aan wou trekken, omdat het te warm was. De diefstal van die jas was dus inderdaad een 1 april grap een paar jaar geleden. Verder was het wildbreien ook uitgebreid aan de orde en dan die trapleuningen als breinaalden, grandioos voor een woldorp bedacht. .

  5. Geweldig logje Berthi, vooral die foto van die oranje onderbroek, daar wordt hier smakelijk om gelachen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *