Textielpost – Dalarna


AnnemiekeR: ‘N.a.v. je heel leuke initiatief heb ik deze kaart gekozen. Ik had je er veel kunnen sturen want Zweden heeft een rijk verleden van gebruikstextiel. Op deze kaart zie je naaigerei van rond 1900. Getwijnd linnen garen, naalden, etui, naaldenkoker, vingerhoed en knoopsgatenmaker. Het komt uit Dalarna. Ik zie uit naar het eindresultaat van je “actie”.’

10 gedachten over “Textielpost – Dalarna

 1. @Annemieke, Zweden is absoluut een textielland. Deze kaart laat erg mooi oud naaigerei gezien. Ik vind het zo bijzonder dat textielpost een verscheidenheid aan textiel laat zien, zowel historisch als hedendaags. Voor mij blijft het genieten van al die prachtige textielkaarten. Voorlopig ga ik door met deze ‘actie’ zodat we een nog breder overzicht van textiel van over de hele wereld krijgen te zien.

 2. Dalarna kende ik alleen van de paardjes.
  Ook voor ons is het genieten en steeds iets nieuws leren met al die textielkaarten.

 3. @ine, jij hebt zo’n goed geheugen! Jij weet altijd te vertellen waar ik al eerder een logje over heb gemaakt! Met zo’n perfect geheugen moet jij ook goed kunnen schaken!

 4. Dat is te veel eer Berthi. Ik heb gewoon dat zoekvenstertje hier rechtsboven gebruikt. Zoeken op Dalarnapaardje leverde niks op. Maar op Dalarna wel enkele blogs. Dan is het gewoon een kwestie van even doorlezen…….
  Goed ik wist wél dat jij er eerder over geschreven had….☺

 5. naaigerei is altijd weer leuk om te zien, en gelukkig schijnt van daag eindelijk een flinke zon, Hopen dat het zo blijft want ik leef daar van op Fijne dag met oraje tompouce??? Ik niet , de tompuce dan Basje

 6. Erg prachtig, dat oude naaigerei! En helemaal bijzonder omdat het uit Zweden komt, en daar hou ik zo van :)! Fijne Koninginnedag!!

 7. Linnen garen wordt ook gebruikt voor het maken van Dalarnakant! 🙂

 8. @Frederike, goed om te weten! Dank je voor deze melding! Trouwens, wat is er toch een diversiteit aan kant, voor mij niet bij te benen!:-)

 9. altijd heel interessant om de werktuigen van de ambachtsman/-vrouw te zien. ik had nog nooit een knoopsgatenmaker gezien, handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *