Vilten shawls


Na de viltcursus volgde een gezellige viltdag met twee vriendinnen. Het was hard doorwerken om twee shawls te maken, maar ondanks dat we de tijd namen voor een gezellige lunch en een borrel met nootjes en kaas, lukte het ons om een aardig resultaat neer te zetten voor beginners. Het weer leent zich op dit moment nog steeds om veelvuldig gebruik te maken van de vilten shawls.


Ik koos wederom voor een witte shawl, maar nu geen ‘gatenkaas’. De rode shawl komt mooi tot zijn recht bij zwart. Eigenlijk past zowel wit als rood bij veel kleding!

Wil je vilten dan heb je wol nodig, daar gingen we voor naar Die Wollfabrik in Mönchengladbach.

6 gedachten over “Vilten shawls

 1. super ijverig was je s samen met de vriendinnen en het resultaat is een warme das om en die heb je nog wel nodig ,Ik woei gisteren bijna met de mercedes om , vooral de hoeken bij de hoge flats zijn verraderlijk, Fijne dag met een warme das Basje

 2. De aankoop van het materiaal zal al een feest zijn geweest. Wat is er veel te koop in de wolfabriek in Mönchengladbach.
  Dat je dit met elkaar gedaan hebt is erg leuk.
  Het resultaat mag er zijn, prachtig.
  Mijn spinnenwiel staat al jaren te pronk.
  Afgelopen zondag tijdens het bezoek aan de Alpacashow in Westerlee kreeg ik wel weer zin om te gaan spinnen.
  Ons bezoek had als doel om afscheid te nemen van Lisette en Octavia die weer naar Peru gaan. Ze vliegen vandaag van Lima naar Cusco en zijn dan weer thuis om met hun werk “Puma trekking” verder te gaan.

 3. Wow, heel mooie sjaals, en wat een heerlijk werk om te doen, zo puur en basic…! Ik denk als je eenmaal de smaak van het vilten te pakken hebt…;)!! Fijn weekend alvast, lieve groet!!

 4. Mooie sjaals zijn het geworden. Ik heb een paar jaar geleden op Texel een viltcursus gevolgd. Ik draag de toen gemaakte sjaal op een zijden ondergrond nog steeds met veel plezier.
  Fijn weekend, Noor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *