Miniatuurhuis van Daan Hensens


Vanaf 1990 werkte Daan Hensens jaren aan zijn miniatuurhuis (schaal 1:4) dat een afmeting heeft van 2 m breed, 90 cm diep en 2,5 m hoog. Alle onderdelen maakte hij zelf. Het huis is in de stijl gebouwd als de vroegere poppenhuizen die niet als speelgoed bedoeld waren. Een voorbeeld hiervan is het poppenhuis (schaal 1:9) van Sara Rothé. Beide huizen waren onlangs te zien op de expositie XXSmall. Na afloop van deze tentoonstelling ging Daan Hensens op zoek naar een goede vaste plek voor zijn miniatuurhuis. Hij schonk zijn levenswerk aan het Hannemahuis in Harlingen.


De Staphorster kamer uit het miniatuurhuis van Daan Hensens. Voor een interview met de maker moet je even kijken naar dit filmpje.

12 gedachten over “Miniatuurhuis van Daan Hensens

  1. q q q wat een mooi huis super en wat een afmetingen complimenten voor de bouwer Basje

  2. Genieten weer Berthi, wat een ongelofelijk leuk filmpje ook, het enthousiasme van de bouwer is geweldig!

  3. Wat een knap gemaakt poppenhuis, prachtig dat het nu een mooie plek in het museum van Harlingen heeft gekregen en door veel mensen bewonderd kan worden.

  4. Geweldig dat dit huis nu een plekje in Harlingen gekregen heeft. In Den Haag heb ik hem uitgebreid bekeken.

  5. Ik ben een vrouw van 70 jaar en woonde vroeger net als Daan in Hoogeveen en ken Daan als vriend uit de jaren 1968 tot ongeveer 1975, daarna ben ik hem uit het oog verloren, ik zou het leuk vinden als U hem mijn groeten zou willen overbrengen daar ik natuurlijk zijn E-mailadres niet weet.

    Ook vroeger was Daan heel kunstzinnig, ik herinner mij hoe hij een kolossaal borduurwerk maakte van Adam en Eva in het paradijs.

  6. Geachte mevrouw Schotsman. Berthi maakte mij attent op uw reactie en ik heb meteen een mail aan Daan gestuurd. Erg leuk is dit. Daan ken ik goed. Met vriendelijke groet, Eva Behrens.

  7. Uw mailadres heb ik nu aan Daan gestuurd. Met vriendelijke groeten, Eva

  8. Daan heeft mij inmiddels geschreven, heel leuk, dank voor Uw bemoeienis, om zo een vriend van ruim 40 jaar geleden weer te spreken. Want je bent nooit zo rijk; dat je een vriend kunt verliezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *