Bavaria-jurkje V-Dress


Het was te verwachten dat biermerk Bavaria met een nieuwe actie zou komen nadat zij in 2010 wereldwijd aandacht kregen met hun actie tijdens het WK-voetbal in Zuid-Afrika. Tijdens de wedstrijd Nederland-Denemarken trokken circa vijfendertig vrouwen op de tribune hun Deense supporterskleren uit om hun Oranje creaties te laten zien. De dames werden gearresteerd, want volgens de Fifa was de actie in strijd met het sponsorbeleid. Gisteren werd het nieuwe Bavaria-jurkje gepresenteerd voor het EK-voetbal: de V-Dress (Victory Dress) ontworpen door het bekende duo Spijkers en Spijkers.

De one size fits all-jurk zal in een oplage van 300.000 worden geproduceerd en is vanaf 7 mei 2012 in de supermarkt te verkrijgen. De jurk is samen met zes flesjes Bavaria te koop voor € 9,99. Voor diegenen die op Koninginnedag al stijlvol in Oranje voor de dag willen komen worden er in totaal 1000 unieke, genummerde V-Dresses weggegeven op vrijdag 20 april. Die dag wordt er om 20.00 uur in de PC Hooftstraat in Amsterdam en om 17.00 uur op de Markt in Eindhoven een speciale tijdelijke V-shop geopend. Rennen…

Een dag na de presentatie is er al rumoer rondom de V-Dress. De KNVB laat van zich horen. Omroep Brabant meldt dat een woordvoerster van de KNVB de actie van Bavaria ‘marketing-technisch gezien begrijpelijk’ vindt, maar ze zegt ook dat de voetbalorganisatie in de periode rond de eerste interland zal kijken of er stappen worden ondernomen tegen het jurkje. ‘Bavaria heeft de hand overspeeld tijdens het WK in Zuid-Afrika’, aldus de woordvoerster. Bavaria zal zich hier geen zorgen om maken. Gratis reclame is er nu al meer dan voldoende! Kassa!

Op de foto, die gemaakt is door Marc de Groot, zie je een elftal dames die de V-Dress dragen.

6 gedachten over “Bavaria-jurkje V-Dress

 1. One size fits all? Echt niet! Misschien dat vrouwen met maatje 36 t/m 40 hierin passen, maar voor Rubens-vrouwen zoals ik, is het echt niet passend.
  Ach, Bavaria krijgt zo wel de aandacht die ze willen.
  Al vind ik dat de KNVB zich met andere zaken moet bezighouden, dan dames te controleren op hun kleding. Had ik een voetbalminnende man, dan zou ik expres zo’n jurk namaken en dragen. (Maar gelukkig houdt Piet niet van voetbal en ik niet van jurken ;-))

 2. Op zich een leuk jurkje, maar zoals Saskia al zei: alleen voor kleine maten. Ik ga zelfs voor nog kleiner: maat 34 en 36. Meer niet. Ik zelf heb maat 40, daar klaag ik niet over maar deze jurk….NEE. Komt bij dat ik oranje de aller-allerlelijkste kleur vind. (en niet van voetballen houd, maar dat is bijzaak)

 3. Het ziet er uit als een vlot jurkje, maar dragen zal ik het niet Bier wordt is hier nooit in huis en voetbal is voor mijn Jan en Cees-Jan ik duik dan “mijn hok” in basje

 4. In het Eindhovens Dagblad een ingezonden brief vandaag over het feit dat de Lieshoutse brouwerij het voor elkaar heeft gekregen om een “….representatieve groep oer-Brabantse meiden bij elkaar te zetten voor de persfoto. Een paar wat kleinere vrouwen, de stevige stoere meid, het dikkerdje, een paar met een bril, een paar korte kopjes en wat allochtonen, de een misschien wat ouder dan de ander. Het zijn duidelijk allemaal meiden die je dagelijks ziet als je in een winkelstraat loopt, op stap gaat of in het stadion tegenkomt als trouwe supportster. En stuk voor stuk echte bierdrinkers, of komt het door die oranje waas en de drank dat ik het niet zo scherp zie?”
  Ook deze briefschrijver vraagt zich af wat de maat zal zijn.

  En net als Saskia vind ik dat de KNVB zich met serieuzere zaken bezig moet houden. Ze halen de lol uit het voetbal zo.
  Saskia, je zou dit toch ook als blouse op een broek kunnen dragen? Gewoon die onderrand een beetje oprollen ☺

 5. @Ine, geweldig die ingezonden brief! Deze persoon heeft uiteraard helemaal gelijk!

  Het lijkt me zo dat de KNVB hun tijd wel beter kan besteden dan aandacht te schenken aan de kleding van de supporters. Volgens mij is nergens het logo of de naam van Bavaria op het jurkje te vinden, maar ja, dat hoeft ook niet, iedereen is inmiddels op de hoogte dat dit jurkje staat voor de Lieshoutse bierbrouwerij. Bavaria heeft zijn doel al bereikt voordat het EK begint. Goede stunt van ze! Zelfs ik besteed aandacht aan ze!:-) Weer extra reclame!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *