The Sleepers van Martin Fenne


Martin Fenne, opgeleid als schilder, gebruikt satijnband waarmee hij zijn voorstellingen vormgeeft. Net als een schilder brengt hij laag op laag, de uitgesproken kleuren satijn op doek aan.

The Sleepers toont slapende mensen in allerlei houdingen en poses. De contouren van de lichamen, de deuken in het matras, de plooien van de lakens, dekbedden en kussens, heeft Martin Fenne uiterst subtiel met satijnband in beeld gebracht.


Tot en met 27 mei 2012 is werk van Martin Fenne te zien in Galerie LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) te Leiden.

11 gedachten over “The Sleepers van Martin Fenne

 1. Jammer dat Gerda er net vanaf vandaag is uitgesaneerd(niet dat ze het erg vindt hoor) ander stuurde ik haar erheen, Fijne dag Basje

 2. Wat een leuke weblog! Ik hou zelf enige tijd een blog bij over Batik (www.dereisnaarbatik.blogspot.com), maar ben mij nu ook meer gaan verdiepen in de Nederlandse tradities op het gebied van stof & patronen. Leuk om jouw berichten hierover te lezen en een mooie collectie heeft u!

  Groetjes
  Sabine Bolk

 3. Het werk van Martin Fenne hoop ik ook op een mooie dag in het echt te bewonderen. Op de foto ziet het er al heel bijzonder uit!

  @Sabine Bolk, batikken… ook zo’n geweldige techniek. Er is zoveel aan tradities, stof, technieken, patronen etc. zodat we eigenlijk nooit uitgepraat zijn. Telkens worden al bestaande technieken in een nieuw jasje gestoken. Alles blijft in beweging, maar goed ook! Stilstaan is geen optie.

 4. Ha Berthi!
  Wat leuk, dat je een log aan deze tentoonstelling besteedt!
  Dank je wel!
  groeten van Lia

 5. @Lia, heel goed dat jij eigenlijk per toeval het bijzondere werk van Martin Fenne tegenkwam! En daardoor maken veel meer mensen kennis met dit kleurrijke en zeer aparte werk. Ik hoop de werken met satijnband eens in het echt te mogen bewonderen!

 6. Mooi gezegd Berthi! Inderdaad is het een fascinerende wereld van textiel die nooit gaat vervelen en alleen maar groeit aan kracht & schoonheid.

  Groetjes
  Sabine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *