Staphorst op de catwalk


Staphorst trekt de aandacht. Op het bericht over de Staphorster knoop ontving ik veel mails. Geweldig dat er zoveel belangstelling is voor de traditie van Staphorst. De afgelopen dagen stond Staphorst bol van activiteiten en morgen vindt het sluitstuk plaats. Initiatief voor deze dagen komt vanuit de werkgroepen ‘Staphorst op de Catwalk’ en ‘Tradities’, die het resultaat van hun inspanningen van de afgelopen periode graag willen presenteren. Annet van Strik en drie andere ondernemers startten het bedrijf Staphorst is hip dat authentiek Staphorst in een nieuw jasje giet.

Afgelopen vrijdag vond er een modeshow plaats die verrassende creaties liet zien die gemaakt zijn door mensen uit Staphorst. Het filmpje van de modeshow is te bekijken op de site van Staphorst is hip.

11 gedachten over “Staphorst op de catwalk

 1. Wat leuk…het filmpje is zeker de moeite waard, heb alleen wat moeite met de erondergeplakte muziek. Hier geef ik jullie een andere culturele groep die hetzelfde doet sinds een paar jaar. Klik maar eens erop. het is allemaal hongaars,maar links zittent wee filmpjes. Als je op de plaatjes klikt komen er twee youtubefilmpjes met Romadesign, oftewel mode ontworpen door Varga Erika en Varga Heléna, geinspireerd op de kleding van de traditionele zigeunervrouwen. Ze maken ook prachtige sieraden. Gewoon een beetje rondklikken en er komt van alles te voorschijn. En… de muziek die erbij wordt gespeeld past een ietsje beter, vind ik.
  http://www.romani.hu/main/
  Benieuwd wat jullie ervan vinden!

 2. nog even verder gesnuffeld . op dezelfde site links staat het woord fotogaléria. als je daarop klikt vind je diverse fotoseries, ook met de sieraden dus bijvoorbeeld.

 3. @Frouke, heel draagbare mode! De sieraden mogen er ook wezen! Zo zie je maar weer dat er ontzettend veel gebeurt op het gebied van textiel.

 4. Ha Berthi! Jaja , je hebt helemaal gelijk. Vannacht in bed herinnerde ik me er nog eentje. Vorig jaar voor het eerst gezien in een boetiekje in Hongarije. Het wereldbekende en -beroemde Kalocsa borduurwerk letterlijk in een modern jasje, maar niet alleen jasjes: t-shirst, spijkerbroeken ,leren jacks, sieraden en (natuurlijk) kaplaarzen. De kleding allemaal handgeborduurd tot op van die versleten spijkerbroeken toe. Ik hou helemaal niet zo van die borduurstijl, maar zó vind ik hem wel leuk! Kijk maar eens op: http://folkfashionshop.hu/ Als je op webshop klikt zie je gelijk heel veel ,maar er valt nog veel meer aan te klikken. Veel plezier ermee!
  PS Het grappige is dat ik ergens een patroon heb liggen uit een bijna voorwereldlijke Ariadne van een spijkerbroek met op de achterkant een Kalocsamotief. Er is niks nieuws onder de zon hè?

 5. Leuk Berthi, ik was er al even verdwaald en heb het filmpje nog niet eens gezien, die bewaar ik voor vanavond en ook die link van Frouke.

 6. ga vanavond even naar het hippe Staphorst.kijken Zal best leuk zijn Basje

 7. hihi lekker sentiment vooud or mij
  m n stapperster van geboorte-bloed stroomt ervan
  in versnelling wel te verstaan
  Berthi dankjewel

 8. Heb de show gezien en ben ik het bezit van het prachtige boek! Het is meer dan de moeite waard!

 9. @Bertien, leuk om van je te horen dat je bij de show was en dat je geniet van het boek. Misschien dat ik het boek binnenkort op een of andere plek eens in kan kijken. Ik ben best nieuwsgierig.

 10. Wat leuk om al die staphorster stippen nu eens anders toegepast te zien.
  Die zwarte Bruidsjurk is ook bijzonder ..moest gelijk aan mn Moeder denken…vroeger was het in Ortodoxe kringen gebruikelijk om in het zwart te trouwen.
  Maar ze kreeg wel een heel groot Boeket met Witte Anjers en linten…. dat kon echter niet door de beugel en mocht niet mee de Kerk in !!!

 11. Beste mevrouw,
  ik heb al via verschillende site’s geprobeerd om in het bezit te komen van het boek Staphorst op de catwalk.Maar het lukt mij niet, nu zou ik aan u willen vragen weet u misschien iemand die dit boek aan mij zou willen verkopen?
  Ik zou er echt onzettend blij mee zijn en hoor graag van u…..
  Vriendelijke groet Bea van Twillert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *