Nieuwe versie Friese merklap 1786


Opnieuw een berichtje over de Friese merklap 1786. De zoektocht naar de originele merklap zit inmiddels in jullie geheugen gegrift. Enkele borduursters hebben zelfs de nieuwe versie al af. Het zijn Dout, Hennie, Lieny en Jacquelien, Hilde en Helga. Zes prachtige nieuwe uitvoeringen van de Friese merklap 1786, maar weten jullie al dat Naald & Draad deze merklappen graag op de komende tentoonstelling in Roermond wil laten zien aan de bezoekers? Ben je al begonnen aan de Friese merklap 1786 anno 2011/2012, maar is deze nog niet af, dan is de expositie op 17, 18 en 19 augustus 2012 in Roermond wellicht een stok achter de deur om de lap de komende maanden af te maken. Het kan ook een reden zijn om alsnog te beginnen aan deze fraaie Friese merklap. Ik verheug me er in ieder geval al op om alle mooie merklappen in het echt te bewonderen. Voor meer informatie over de expositie kun je contact opnemen met Sabine door een e-mail te sturen naar het volgende adres: info@naaldendraad.com

18 gedachten over “Nieuwe versie Friese merklap 1786

 1. Goeie stimulans voor diegenen die de lap onder handen hebben of nog willen borduren om aan de slag te gaan! Het balletje rolt weer een stukje verder.

 2. Wat een leuk idee.
  Mijn moeder en ik komen naar Roermond in augustus, kunnen we ze mooi bewonderen!
  Fijne dag, Noor

 3. Als nog geen plannen gemaakt had voor Roermond dan is het nu hoog tijd om je agenda te pakken.
  Wat een goed idee om die Friese Merklappen daar ten toon te hangen.
  Het kartuizer klooster met zn lange gangen is werkelijk geweldig voor dit evenement….je loopt eens een rondje (met uitzicht op de tuin) en wat je allemaal tegenkomt……FANTASTISCH !!

 4. Ben zeer benieuwd hoeveel merklappen er klaar zijn.Ik hoop toch zo dat ik naar Roermond kan. De vorige keer heb ik genoten van de beurs en tentoonstelling. En laten we Roermond zelf niet vergeten wat een prachtige stad.

 5. stuur je dat naar de wereld draait door ,waar doutzen nogal ees aan tafel zit? zij hebben gen idee wat die reclame heeft veroorzaakt ,dat is toch Leuk?

 6. Ben nog maar op 1/4 dan mag ik wel heeeeel snel aan het werk…!!!!!
  Leuk dat er zoveel aandacht aan wordt besteedt.
  groeten Cathrina

 7. Mijn lap mag naar roermond! Leuk een tentoonstelling!
  Helga wolbrink

 8. ja zeker als je de zoektocht en t enthousiasme beschrijft….en de komende tentoonstelling….

 9. Een geweldig idee!!! Ik vind het enig dat mijn lap daar bij z’n verwanten zou kunnen hangen. Zo heb ik ook een reden om dan naar Roermond te gaan.

 10. @Cathrina, dat moet toch lukken om voor de expositie de lap af te hebben!?

  @Helga en Hilde, sturen jullie zelf een mail naar Sabine? Ik wil heel graag jullie merklappen in het echt zien.

  @Hilly, ok√©, ik zal erover nadenken…

 11. het moest ervan komen, en nu is het zover: een tentoonstelling van de friese merklappen. ik hoop dat er ook aandacht wordt besteed aan de zoektocht. en daarna een boek???

 12. @lheurebleue, je hebt gelijk. Nog niet aan gedacht, maar het verhaal van de zoektocht erbij, maakt het compleet. Het verhaal heb ik al eens geschreven voor het magazine van Merkwaardig. Een boek??? Poeh, mijn hoofd zit voorlopig vol met de weesmeisjes!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *