Paasdagen voorbij…

Pasen is bijna voorbij. We hadden een beetje traditie en een beetje nieuw. Zo legden we beide dagen familiebezoekjes af, zochten we paaseitjes (deze traditie houden we in ere, ook al zijn de kinderen ouder) waarvan er nog steeds eentje zoek is en de paasbrunch was er dit jaar ook weer. Nieuw voor de paasdagen was het bezoeken van een expositie. Gistermiddag tuften we naar Galerie de Vlierhove in Blaricum. Om 15.00 uur werd een nieuwe expositie geopend waar werk van Annette van Waaijen is te zien tot en met 30 april 2012. Zij combineert fotografie met borduurwerk.

Ook kun je in Galerie de Vlierhove tot het einde van deze maand de minuscule gebreide insecten van Saskia E.M. van Dijk bewonderen.

11 gedachten over “Paasdagen voorbij…

 1. Knap werk , de bloesemknop is super, Hier wa shet heel stil tijdens de paasdagen en de choceitjes staan er nog allemaal, Basje

 2. Fijn dat jullie zo’n leuke Pasen gehad hebben! Dat insekt…. ongekend bijzonder.. hoe kom je er op en hoe krijg je het voor elkaar…!!!

 3. Toen onze meiden nog thuis woonden verstopten we de eieren ook nog en dan op zo moeilijk mogelijke plaatsen. Eerst wij voor hen en daarna zij voor ons. Dat was eigenlijk nog leuker als met de kleintjes eitjes zoeken in de tuin.
  Die insecten lijken me prachtig

 4. Dag Berthi. De insekten van Saskia van Dijk. Enige tijd geleden waren ze in het AMC te zien . Zo bijzonder . Ik brei liever pen 2,5 of groter. Helaas de laatste tijd geen mooie kaarten meer gezien. Ik blijf zoeken! groeten Christien

 5. Het eieren zoeken levert vaak leuke en hilarische tafereeltjes op, ook al zijn de kinderen wat ouder.
  Mooie combinatie foto’s en borduurwerk. De insecten zien er ook heel mooi en teer uit.

 6. Geen woonboulevard maar voor jullie een mooie tentoonstelling in Blaricum.
  De detailfoto van het borduurwerk van de haarversiering is zeker net als de Spaanse kaarten op een foto geborduurd?
  De insekten zijn kunstig gemaakt, maar ik houd niet van al die enge beesten.

 7. Wat een prachtige sprinkhaan is dat, zo mooi gemaakt! Ook de meisjes met het geborduurde sieraad in het haar vind ik prachtig. Wat een originele kunstwerken…

 8. @Basje, elke keer een paaseitje bij een kopje koffie of thee, heerlijk!

  @Lupineke, de insekten zijn minuscuul klein, het zijn kunstwerkjes!

  @Mieke S, paaseitjes zoeken is inmiddels een echte traditie geworden voor ons. Peter zei: ‘Het is pas een traditie als je de paaseitjes op dezelfde plaatsen verstopt!’:-) Je begrijpt dat ik de eitjes als test op een aantal dezelfde plaatsen van de afgelopen jaren heb verstopt!:-)

  @Christien, ik weet nog dat je me mij vertelde dat je de insekten van Saskia in het AMC had gezien! Nu heb ik ze ook met eigen ogen kunnnen bekijken! Heel bijzonder!

  Ik kijk ook altijd naar kaarten voor jou, want ik weet wat je zoekt, alleen liggen die kaarten niet voor het oprapen. Maar wie weet, kom ik volgende week ineens dé kaart tegen!

  @Willy, fotografie en borduurwerk is prachtig. Ik geniet daar enorm van. Het zijn twee onderwerpen die ook mijn aandacht hebben! Annette maakt schitterend werk!

  @Elma, de foto die Annette heeft gemaakt is afgedrukt op linnen en daar borduurt zij weer op.

  @Balsemien, allemaal de moeite waard. Er zijn zo ontzettend veel kunstenaars die schitterend werk maken.

 9. Wat heb je toch een wondermooi blog
  al dat moois wat steeds voorbijkomt,
  heerlijke kijkminuutjes voor mij hoor
  bedankt Berthi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *