Textielpost – Noorwegen

Terwijl wij genoten van mooie zonnige lentedagen was Hadewych met acht vrouwen in Noorwegen voor het Noors rondbreien én langlaufen. Tijdens een van hun langlauftochten kwamen zij een prachtige textielkaart tegen.


Annemarie, Frea, Bettina, Betty, Petra, Erica, Marthy, Sonja en Hadewych: ‘Vanuit Høvringen, Noorwegen, een gebreide textielpost. We zijn hier met acht vrouwen en één ‘docent’ om de Noorse breitechniek te leren. Dit jongetje kwamen we tegen tijdens een van onze langlauftochten. Hij draagt een Noorse trui en kousjes met åtteblad rosa motief. Groeten vanuit een schitterend en inspirerend oord.’

Hadewych stuurde me een e-mail met daarin het volgende: ‘Wat erg grappig was, bij het uitzoeken van de kaart, stond ik samen met Marthy, deelnemer van de breireis, bij de kaarten te kijken in de winkel van Sinkel in het dorpje. “Oh”, zei ik, “ik moet een echte Noorse breikaart hebben voor een blog.” “Oh”, zei ze, “ik ook, soms voor Berthi’s blog?” “Ja”, zei ik, wat een toeval, hè!’

10 gedachten over “Textielpost – Noorwegen

 1. Wat een geweldige kaart! Kijk toch eens naar dat prachtige Noorse breiwerk en die antieke ski’s… superleuk!

 2. Wat een schattig ventje, zijn trui en kousen zijn prachtig.
  Wat zullen deze dames genoten hebben van hun breivakantie.

 3. En hoe dit schattige kereltje kijkt, geweldig! Hadewych stuurde me nog een leuke mail met daarin het volgende:

  ‘Wat erg grappig was, bij het uitzoeken van de kaart, stond ik samen met Marthy, deelnemer van de breireis, bij de kaarten te kijken in de winkel van Sinkel in het dorpje.
  ” Oh ” zei ik, ik moet een echte Noorse breikaart hebben voor een blog”, “Oh ” zei ze, ” ik ook, soms voor Berthi’s blog? “. “Ja” zei ik , wat een toeval, hè!’

  Prachtig! Ik zal deze tekst toevaggen aan de log.

 4. heb ooit een ]Noors vest gebreid voor moeder , maat 44 , met raglan mouwen, en 4 kleuren wol, Zij heeft het jaren gedragen het jaren gedragen, Maar als de mouwen ertussen moeten was het een rampen plan patroon moest doorlopen en dan al die draden, (had geen les dus vogelde maar wat) en dan het doorknippen van het voorpand, Griezelig maar wel gelukt Daarna nog v truien voor de kinderen , Basje

 5. Hallo Basje,
  Als je de kneepjes wilt leren, de reis gaat vast op herhaling volgend jaar , Groet en fijne paasdagen allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *