Brillendoekje


Bordendoek – kommendoek – glazendoek – glasdoek – fonteindoek – closetdoek – waschtafeldoekje – potdoek – pannendoek – vaatdoek – messendoekje – scheermesdoekje – toilette – doktersdoekje, allemaal bekende doekjes uit het verleden. Deze rij gaan we aanvullen met het brillendoekje uit de 21e eeuw dat ik kocht in de museumwinkel van het Textielmuseum Tilburg. Het brillendoekje heeft een afmeting van 10 x 15 cm, is niet alleen te gebruiken om de brillenglazen schoon te maken, maar ook voor computerschermen, sieraden, cameralenzen, DVD’s en CD’s. Is het microvezel schoonmaakdoekje vies, gooi het in de wasmachine, temperatuur op 30 graden en kraakhelder haal je het doekje uit de wasmachine. Prijs van het brillendoekje: € 3,95.

19 gedachten over “Brillendoekje

 1. @Lupineke, dat vind ik ook zo ontzettend jammer!! Samen met Lies en vele anderen ben ik in Nijkerk. Misschien kom je nog in Venlo voor de Floriade?

 2. Wat een lief doekje !! gelijk even KRAAKHELDER aangeklikt om alles weer even na te lezen……..EDELWEIS was volgens mij een WASSERIJ !! heb het in 2010 vergeten te melden.

 3. Zo’n brillendoekje zit ook in mijn tas………..mooi en reuze handig !

 4. Dat is een mooier exemplaar dan de doekjes die je gratis bij de opticien krijgt (kreeg, Pearl doet het niet meer) bij een bril.

 5. @Jeanny, dit brillendoekje past helemaal in jouw verzameling.

  @Ine, nee hoor! Vorige week zag ik de brillendoekjes voor het eerst in de museumwinkel van het Textielmuseum. Misschien dat ze de vorige keer uitverkocht waren!?

  @Licia Huizer, dat weten we het nu alsnog. Ik had nooit van Edelweiss gehoord.

  @Mien B., inmiddels zit dit brillendoekje in mijn brillenkoker, samen met het gratis doekje van de opticien!:-)

  @Mieke S., moet je het brillendoekje voortaan kopen bij Pearl?

 6. Het gaat natuurlijk om het brillendoekje, maar al die andere doeken gebruikten we nog volop eind jaren 60. Ik zat toen op de opleidng voor huishoudlerares op de Huishoudschool Laan van Meerdervoort, DE huishoudschool in die tijd en het breng zoete herinneringen terug! Leuk blogje. En… de Floriade… ik weet nog de eerste in Rotterdam. Prachtig

 7. Naar het doktersdoekje ben ik al heel lang op zoek. Dit brillendoekje is een absolute must-have…dank voor de tip, als ik weer eens in Tilburg ben hoop ik dat ze die nog hebben

  ps wat een slecht leesbare codes hier, ik heb vier keer een nieuwe aan moeten maken voor ik kon posten

 8. Wat een prachtig brillendoekje.
  Het is soms wel nodig om de bril te poetsen.

 9. @Anny, leuk om te horen dat die doeken nog zo lang gebruikt zijn. Trouwens… het ‘oude’ toilettedoekje hangt bij mij op de wc!:-)

  Bijzonder dat jij bij de eerste Floriade bent geweest. Voor mij wordt het nu de eerste keer dat ik een Floriade ga bezoeken.

  @Marcella, soms zijn de codes inderdaad moeilijk te lezen, maar ik moet deze codes echt instellen want anders heb ik dagelijks met enkele duizenden spamberichten te maken en dat is echt niet leuk. Het kost me ook nog eens heel veel tijd om die allemaal te verwijderen. Het is ontzettend jammer dat ik niet zonder de codes kan.

  @Elma, zoals vandaag met de regen!

 10. @Anny: Van ‘jouw’ huishoudschool heb ik nog het Haagse Kookboek – zesenzestigste druk. Het enige kookboek dat ik regelmatig in handen heb!

  @Berthi: Ik weet niet of je de doekjes nu bij Pearl moet kopen. Ik heb daar niet naar gevraagd omdat ik er nog genoeg in voorraad heb.

 11. Dit zijn echte hebbe-dingetjes. Jammer dat ze alleen in Tilburg te koop zijn. Misschien toch iets voor Pearl om nieuwe klanten binnen te halen. Ik sta zo binnen.

 12. Leuke Weblog,

  Oproep: Zijn er nog meer brillendoekjes verzamelaars?

  Groet Theo. (gelukermee@hotmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *