Textielpost – Amiens (Frankrijk)


LiesbethS: ‘Een kaartje van de expositie van een geborduurd wandkleed, geïnspireerd door “Tapisserie de Bayeux”. Titel: “L’hommage à Mathilde”, omdat de legende zegt dat koningin Mathilde aan het tapijt van Bayeux zou hebben meegewerkt, maar dat het in werkelijkheid werkmannen en geestelijken waren die het borduurwerk uitvoerden. Virginie Fuhrmann vroeg zich af hoe het tapijt eruit zou hebben gezien als het door vrouwen zou zijn gemaakt. Op haar tapijt, dat zij exposeerde op een rolbank, beeld zij het huidige dagelijks leven uit van een vrouw en specifiek een kunstenares.’

Dit borduurwerk is tot 13 april 2012 te zien in Carré noir/Safran in Amiens. Ben je dus in de buurt, ga een kijkje nemen. Ik moet er wel bij zeggen dat er verder geen borduurwerk of ander textiel te bewonderen valt. Uitsluitend het borduurwerk van Virginie Fuhrmann is er te zien.

LiesbethS maakte nog enkele foto’s zodat je alvast een goede indruk krijgt van het borduurwerk. Geweldig idee van Virginie Fuhrmann en prachtig uitgewerkt!9 gedachten over “Textielpost – Amiens (Frankrijk)

 1. Mooie moderne versie van HET tapijt van Bayeux.
  De Bayeux-steek, de tekenstijl en de boven- en onderrand, de overeenkomsten spatten er vanaf!

 2. Hier zou ik dolgraag met mijn neus bovenop willen staan om eens heel goed van dichtbij te bekijken.

 3. Een mooi idee!

  Ik las van de week ergens (ben helaas vergeten waar) een oproep om samen te borduren aan weer een heel groot project. Geïnspireerd op o.a. het Tapis de Bayeux en ook onze “eigen” D.O.G. (Door Ons Gedaen).

  En nu zie ik hier bij jou weer een redelijk groot werk.
  Vooral ook leuk omdat het dagelijkse leven van een vrouw wordt afgebeeld en niet de heldendaden van een koning.

 4. Tja Berthi…als ik dát nou nog wist!
  Maar zodra ik het weet geef ik je wel een seintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *