Textiel Plus kunstdagen 2012 II


Zoals beloofd volgt hier de tweede serie foto’s van de Textiel Plus kunstdagen 2012. Allereerst twee foto’s van het prachtige werk van Trudi de Kreek. Een outfit gemaakt in het thema Delfts blauw, bestaande uit een jas, korset (geheel versierd met een mozaïek van Delftsblauwe tegeltjes) en een rok. De jas is geheel in kruissteek geborduurd en voorzien van afbeeldingen van Delftsblauwe tegeltjes, merklappen en spreekwoorden.


Een zeer kleurrijke outfit, gemaakt van kunstleer.

Twee keer een modeshow die in handen was van Hawar. Kijk mee naar enkele fraaie ontwerpen uit de enorme hoeveelheid die geshowd werd.19 gedachten over “Textiel Plus kunstdagen 2012 II

 1. Die geborduurde jurk springt er voor mij helemaal bovenuit, wat een prachtig kunstwerk!! Je blijft kijken… en genieten!!

 2. Ooit 😉 wil ik nog eens een geborduurd jasje maken.
  Prachtig is dit exemplaar van Trudi de Kreek!
  De kleding van Hawar is altijd mooi om te zien.
  Dank voor je foto’s.

 3. De eerste in Delfts blauw springt er wel uit, wat een pracht ideé! Het korset had ik nog wat meer van willen zien omdat ik zelf een Marker bruidsrijglijf maak voor op mijn antieke paspop. Ik heb een voorpand klaar en het staat nu op mijn blog, heb zo de smaak te pakken dat ik naderhand de outfit aanvul met rok, blouse en natuurlijk het witte halsdoekje.

 4. Prachtige ontwerpen van Trudi de Kreek, een vakvrouw.
  Hawar toont ook een mooie collectie van natuurlijk materiaal.

 5. Ben ik net nieuwsgierig geworden naar het RIJGLIJF van Jessie…werkt de link niet ….!!

 6. wat een mooie foto’s toch weer. en de ontwerpen zijn een genot om naar te kijken. dat delftsblauw borduurwerk is prachtig!

 7. De kledij van Trudi de Kreek springt er wel uit. Dank je wel voor de foto’s, zo was ik er ook een beetje bij…

 8. Zoals de meeste mensen val ik ook voor het Hollandse colbert. De andere kleding vind ik ook draagbaar. Staat niet verkeerd in mijn kleding kast.

 9. Dat delfstblauwe springt er natuurlijk direkt uit!
  Maar ik heb een vraagje….
  was dat niet ook ooit in Zwolle tijdens de handwerkbeurs te zien?
  Zo ja dan heb ik er een keer met m’n neus bovenop gestaan ☺

 10. Heb nog even verder gekeken bij Trudy.

  Als je bij haar klikt op publicaties (links in de rij) en dan op delftsblauw (rechtsboven) kom je een bericht tegen uit de Flevopost uit 2008 over
  dat werkstuk! Dus dit is van een aantal jaren geleden.

 11. @Dorothé, dat denk ik ook! Voor mij veel te warm!

  @Jessie, prachtig rijglijf ben je aan het maken!

  @Ine, mij kwam de Delfsblauwe outfit ook al bekend voor. Ik heb al zitten piekeren, en is het niet zo dat deze outfit te zien was op het Textielfestival in Leiden?

 12. Voor mij zit er nog een mooi verhaal aan de vraag waar de delftsblauwe jas eerder te zien is geweest. In 2009 is mijn vriendin en medebestuurslid Reina naar de Handwerkbeurs in Rotterdam geweest om te kijken of deze beurs geschikt zou zijn om er met de stand van Merkwaardig te gaan staan. Reina kwam terug met het verhaal dat ze de beurs niet zo leuk had gevonden, maar er was één ding geweest waardoor haar bezoek aan Rotterdam zeer de moeite waard was geweest: een blauw/witte geborduurde jas. Daar moesten we in ons tijdschrift zeker eens aandacht aan besteden…. Daar is het toen niet van gekomen. Reina is in 2010 ziek geworden en vorig jaar overleden. Van haar man heb ik al haar borduurspullen gehad, in 11 verhuisdozen. Bij het bekijken van de inhoud van al die dozen kwam ik haar aantekeningen over de jas weer tegen.
  Ook ik heb de textielplusdagen in Deventer bezocht. En daar zag ik dus de jas, hij voldeed aan de beschrijving die Reina mij gegeven had. Op mijn vraag of deze jas ooit in Rotterdam te zien was geweest, antwoordde Trudy: “Jazeker, op de handwerkbeurs in 2009”. Kwam ik Reina in Deventer toch weer een beetje tegen…

 13. @Willeke, een prachtig verhaal waar je stil van wordt! Een zeer mooie herinnering aan Reina!

  Ik heb voor het eerst kennisgemaakt met Reina in Horst. Reina opende de expositie van Tilleke Schwarz. Wat deed ze dat goed. Tijdens de wandeling door de expositie gaf ik haar complimenten. Ze was er samen met haar man. Op dat moment vertelde ze dat ze tijd begon te krijgen om zich meer bezig te gaan houden met het handwerk.

  http://berthi.textile-collection.nl/2010/03/28/verhalend-bordu/

 14. Samen komen we er wel ☺

  Voor die bewuste handwerkbeurs won ik toegangskaartjes en ben er toen samen met Mien B. naar toe geweest.
  De beurs in Rotterdam is een beetje kleiner dan die in Zwolle was mijn indruk.
  Ik ben er daarna niet meer geweest. Zwolle is ook iets makkelijker te bereiken. Gewoon 10 minuutjes lopen vanaf het station.
  Als deze jas ook op het textielfestival te zien was geweest in de Pieterskerk, had ik ‘m zéker op de foto gezet.

  Van de week kwam ik de foto’s weer tegen die ik maakte tijdens de opening door Reina van Tilleke’s tentoonstelling in Horst.
  Ik heb Reina later die foto’s nog toegestuurd.
  Ze wordt niet vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *