The Iron Lady


Wat is Meryl Streep een waanzinnige actrice. Niemand zou Margaret Thatcher beter kunnen neerzetten dan zij. Terecht dat ze de Oscar heeft gewonnen voor deze rol. Het is geen spannende film, maar blijft elke minuut boeien door Meryl Streep die helemaal in de huid van The Iron Lady kruipt. De film vertelt het verhaal van politica Margaret Thatcher, die van 1979 tot 1990 als leider van de Britse Conservatieven Groot-Brittannië met harde hand regeerde. De film focust op Margaret Thatcher in het heden, nu ze een dementerende vrouw van 86 jaar is, en via ingebeelde gesprekken met haar overleden echtgenoot haar leven herinnert.

6 gedachten over “The Iron Lady

 1. het is ongelofelijk hoe zij in de huid van iemand anders kan kruipen. heb je julie & julia gezien waarin ze julia childs speelt die amerika leerde koken gezien? anders moet je maar eens op internet kijken – en daarna ook naar een filmpje over de ‘echte’ julia childs om te vergelijken.
  de iron lady staat op mijn lijstje!

 2. Mijn absolute favoriete actrice!! Deze film heb ik nog niet gezien, maar we genieten regelmatig van Julie en Julia, en natuurlijk Mama Mia! Ik wacht vol spanning op de dvd van deze bekroonde film!

 3. Na Sohie’s Choice kan in mijn ogen niemand ook maar aan haar tippen. De film staat al op mijn te zien-lijst. Komende week nog eens kijken naar Mama Mia.

 4. @lheurebleue, nee, die film heb ik nog niet gezien. Ik las erover op jouw blog. Nu ga ik snel proberen om Julie&Julia via de dvd te bekijken. Ik verheug me er nu al op!

  @lupineke, Mama Mia… geweldig! Ik ben de tel kwijt geraakt hoe vaak ik deze feel good movie al heb gezien. 🙂

  @Mieke S, zeker gaan zien deze film! Een aanrader!

 5. O,ik heb genoten van de film verleden week!
  Wat is het toch een geweldige actrice!!
  Ze kruipt gewoon in de huid van MT…ongelooflijk!
  Hele fijne dagen Berthi,

  lieve groet,Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *