Nederlandse Vogue


Het kostte uitgeverij G+J zo’n drie jaar om de licentie voor het van oorsprong in 1892 opgerichte Amerikaanse modemagazine Vogue te pakken te krijgen, maar eindelijk is de Nederlandse Vogue er! Maanden werd er zeer geheimzinnig gedaan over het eerste nummer, maar vandaag kon je bij de Bijenkorf terecht voor een collector’s edition en vanaf morgen ligt het eerste nummer in de winkel.


Zo druk als het bij de Bijenkorf in Amsterdam was voor de Vogue, zo stil was het in Eindhoven. Ik moet er wel bij zeggen dat het feestje in Amsterdam waar de redactie aanwezig was, grootser werd aangepakt. ‘Ze vochten erom en binnen een half uur waren de eerste 1000 exemplaren uitverkocht’, zei een woordvoerster van G+J uitgevers, die de glossy op de markt brengt. Aan het eind van de dag was geen van de 4000 exclusieve Vogue’s meer verkrijgbaar. Volgens hoofdredacteur Karin Swerink is iedereen heel trots dat de Vogue in Nederland komt. ‘Het geeft het gevoel dat je erbij hoort en serieus wordt genomen als modeland. Net zoals een paar jaar geleden de eerste Starbucks naar ons land kwam.’


De ‘modebijbel’ is exclusief gehuld in een fraai wit papiertje met de letters Vogue erop en stijlvol verpakt in een witte doos. De Bijenkorf voegde een papiertje toe met daarop de tekst: For the love of Fashion – Vogue & de Bijenkorf.

De Nederlandse Vogue is de negentiende regionale editie van het blad en kost € 5,95. Van het eerste nummer zijn 180.000 exemplaren gedrukt, maar de oplage zal daarna naar verwachting een stuk lager zijn.


In de parkeergarage kwam ik een totaal andere Vogue tegen, alhoewel deze niet zou misstaan in het magazine.

7 gedachten over “Nederlandse Vogue

 1. Had ik dát geweten, dan was ik de Bijenkorf in Maastricht binnengegaan. Ik kwam er langs (op weg naar de promotie van een goede vriend) en twijfelde zelfs even. Die exclusieve eerste Nederlandse Vogue had me wel over de drempel heen gekregen.

 2. Veel lees- en kijkplezier in de nieuwe Vogue. Het magazine straalt dezelfde chique uit als die auto… leuke associatie!

 3. Smaken verschillen natuurlijk maar als de Nederlandse Vogue net zo slecht is als Starbucks…..
  Ik ga toch beslist proberen om morgen een nummer te ‘scoren’.
  Wat een prachtig toeval, die auto!

 4. Ik ga op zoek vandaag. Ik hoop dat ik er een kan vinden hier.
  Dit moet je toch wel lezen. Lekker in het zonnetje vandaag met een kopje koffie of thee vanmiddag.

  Lijkt mij heerlijk. Kijken wat allemaal nieuw is op mode gebied.

 5. @Saskia, wat jammer zeg! Stond er geen tekst op de winkelruit zoals in Eindhoven?

  @Hilde, blad en auto hebben dezelfde uitstraling. Een mooie toevalstreffer.

  @Mieke S, tot nu toe heb ik één keer koffie van Starbucks gehad en dat was in Parijs. Ik vond de koffie niet lekker, maar ik vermoed dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Toch nog eens een keer opnieuw proberen.

  @N. Jose, de collector’s edition is helemaal uitverkocht, maar het ‘gewone’ nummer ligt vanaf vandaag in de winkel.

 6. De papieren Vogue is aan mij niet besteed.
  Vandaag kies ik voor het type Vogue van Range Rover.
  Dat lijkt mij heerlijk om in rond te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *