Boekenbal 2012


Aan de vooravond van de Boekenweek vindt het traditionele Boekenbal plaats. Op dit exclusieve feest viert schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek. Om 00.00 uur vannacht start dan officieel de Boekenweek. Elke Boekenweek heeft een thema, voor dit jaar is gekozen voor Vriendschap en andere ongemakken. Bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken krijg je het Boekenweekgeschenk cadeau: Heldere hemel van Tom Lanoye. Met dit boek mag je gratis met de trein reizen op de zondag 18 maart 2012.

Het boekenweekessay is geschreven door Nico Dijkshoorn en te koop voor € 2,50. Alleen al voor de cover van de uitgave Verder alles goed ga ik naar de winkel. De keuze voor het Nederlandstalige boek valt op En dan nog iets van Paulien Cornelisse. Net als bij haar eerste titel Taal is zeg maar echt mijn ding maakte ze ook deze keer weer zelf de omslag met haar favoriete pen, de Mitshubishi uni-ball Eye. Bij haar eerste boek gebruikte ze de rode kleur, nu blauw. Let op de letter i waar Paulien linksonder een stukje afgehaald heeft, anders zou het een fractie te netjes worden.

Bij de Bijenkorf is tijdens de literaire boekenmaand een speciale uitgave te koop. Dit jaar is dat Inflatiekroketten van Sylvia Witteman. Een gesigneerd exemplaar heb ik inmiddels in huis, en deze man zorgde hiervoor.

Ik ben benieuwd of jij net als ik het plan hebt om de komende week een mooi boek te kopen? Trouwens, voordat ik het vergeet, het Boekenweekgeschenk wordt voor het eerst ook in Vlaanderen verspreid.

Afbeelding: Stefan Verwey

6 gedachten over “Boekenbal 2012

 1. De boekenweek is echt zo’n week van ‘had ik maar……’ En wat zou ik dan moeten hebben: heel veel geld en heel veel tijd. Om al die mooie boeken te kopen en te lezen. Maar dat heb ik niet en dus moet ik kiezen. Mijn keuze is gevallen op: De man die nee zei – Charles de Gaulle 1890-1970 van H.L. Wesseling. En op het boek van Herman Vuijsje over zijn reis van Sint Petersburg naar Vladivostok (De titel wil me nu even niet te binnen schieten).
  Mijn lijst van boeken voor de bibliotheek is door jouw log weer wat langer geworden!

 2. zal ik eens wat ergs verteellen ,de laatste maanden heb ik zoveel gelezen enngekocht dat ik t nu even niet weet..
  ik kan wel wat tips geven voor twijfelaars:
  tellegen-vertrek vd sprinkhaan
  laxness salka valka
  alles van murakami
  tellegen het wezen vd olifant
  brijs post voor mevr bromley
  lahiri naamgenoot
  lanoye sprakeloos
  vd heijden tonio
  claudel alles eigenlijk
  vd meer vrouw met de sleutel
  pitcher mijn zus woont op de schoorsteenmantel
  cleave alles vooral kleien bij en lichjt ontvlambaar
  enquist de verdovers

  zo, eigenlijk ook rascha peper maar in vossenblond vond ik t zo flauw dat ze een hond ah woord liet,dan zou ik liever vingers van marsepein aanschaffen 😉

  iemand nog een tip voor mij???
  nu lees ik de heelmeesters van verghese…prachtig boek met dank aan corrie!!!!!!!!!!!!!!

 3. Prachtige boekenreeks wordt hier weer genoemd! Tja Hilly… jij bent zo goed op de hoogte van alle mooie boeken dat wij daar eigenlijk niets meer aan toe kunnen voegen. Overigens… vanmorgen kwam ik in de krant een kleine advertentie tegen die melding maakte van het nieuwe boek van Remco Campert:

  http://www.8weekly.nl/artikel/9846/remco-campert-vrienden-vriendinnen-en-de-rest-van-de-wereld-een-boekje-dat-geen-boekenweekthema-nodig-heeft.html

  Je moet dan wel een fan van Remco Campert zijn. Toevallig ben ik dat!:-)

 4. Altijd leuk Boekenweek! Maar of er een echt leesboek op de plank zal komen is nog maar de vraag… meestal word ik verleid door een mooi kookboek, tuinboek of handwerkboek ;)!

 5. Natuurlijk ga ik een boek kopen. Maar eerst heerlijk struinen door de winkel. Vanmorgen dacht ik nog even”zal ik een e-reader kopen?”Maar ik ben zo gek op een echt boek in de hand… Ik weet nog niet wat het gat worden. Heb net “De buurman” van Voskuil uit. Weer een echte Voskuil. Blij dat zijn vrouw de posthume uitgave toestond. En Paulien’s boek vond ik een beetje tegenvallen: de eeerste vond ik beter.

 6. elke week is boekenweek!
  en erg leuk dat het boekenweekgeschenk voor het eerst in nederland en vlaanderen samen verspreid wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *