Barn Quilts

Barbara maakte me attent op de Barn Quilts. Een Barn Quilt is een schuur of een boerderij waarop een quiltpatroon is geschilderd. Vaak zijn deze schuren of boerderijen erg oud en van historische betekenis. De eerste Barn Quilt startte in de staat Ohio. Hierna zijn vele andere staten van Amerika en Canada begonnen met hun eigen Barn Quilts.


Dit is een LeMoyne Star quiltpatroon, geschilderd op een schuur op Garrett Highway in Accident, Maryland. Het is een van de haltes langs de Barn Quilt Tour, waar toeristen vanuit hun auto de quiltpatronen kunnen bekijken die geschilderd zijn op de lokale schuren door de Barn Quilt Association of Garrett County. Met deze geschilderde quiltpatronen hoopt men meer toeristen naar het platteland te trekken.

Foto: Barbara Haddock Taylor, Baltimore Sun, oktober 2011.

13 gedachten over “Barn Quilts

 1. Die meestal rode schuren zijn op zich al bijzonder en nu helemaal met die prachtige patronen er op geschilderd.
  Ik bewonder ze maar hier op de computer …heb een hekel aan “vliegen””
  Fijne dag !!

 2. Toevallig stond er in de Simply Vintage ook een reportage over deze route’s en schuren, erg interessant, ik had er nog nooit van gehoord! En nu kom ik het ook bij jou tegen, leuk! Nou, ik zou daar graag eens een tocht maken… maar waarschijnlijk zal het net als bij Lies, bij ‘plaatjes kijken’ blijven! Leuk dat je ons even meeneemt Berthi!

 3. Ook ik houd het op plaatjes kijken….maar wát voor plaatjes.
  Ik vind het een geweldig idee en de mooie schuren worden er nog mooier van.

 4. @Licia Huizer, tja, je kunt ook niet volstaan met een uurtje vliegen!:-)

  @Lupineke, dat is toevallig! Het magazine Simply Vintage is nieuw voor mij net als deze schuren met hun beschilderde quiltpatronen.

  Wat een geluk dat we internet hebben en op die manier de hele wereld over kunnen reizen zonder het vliegtuig in te hoeven stappen!:-)

  @Mieke S, geweldig idee!

  @LiesbethJ, absoluut!

 5. Inderdaad stond er een stukje over de Barn route in de Simply Vintage deel 2. Dat is overigens wel een heel leuk blad…

 6. barnquilts vooral n de amish gemneenschappen wijzen op de quiltwinkels idie je daar dan bij vindt, He er in 1965 verschillende gezien, maar de winkels vielen tegen m, behalve mooi Amishwer en lekkernijen werden er ook nylon quilt ver koccht veel goedkoper maar vergelijken brbrbrbbbr fijn weekend basje

 7. Ik heb gisteren al even rondgeneusd op de site en ben vegeten om nog een reactie hier te plaatsen. Ik kende het ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *