Ronald Kolk, Marte Röling en Margareth Stalman


Wat hebben Ronald Kolk, Marte Röling en Margareth Stalman gemeen met elkaar? Samen exposeren ze tot en met 18 maart 2012 in Museum Jan van der Togt.


Couturier Ronald Kolk presenteert zijn wintercollectie 2011/2012 ‘Pierrôt’. De collectie is gebaseerd op de Pierrôt schilderijen van zijn vriend George van Herwaarde, en vormt een eerbetoon aan hem en zijn grootvader, circusclown Marinôt. Ronald Kolk maakt hierin gebruik van ingetogen kleuren als bescheiden rood, voorzichtig zwart en broze pasteltinten. Hij nodigde Margareth Stalman uit om de bijpassende juwelen te ontwerpen.

Margareth Stalman is ruim dertig jaar actief als edelsmid. De laatste jaren richt Margareth Stalman zich vooral op emailleren, het aanbrengen van een kleurige, transparante glaslaag op edelmetaal.

Marte Röling maakte zes portretten van Margareth Stalman, gekleed in de couture van Ronald Kolk en afgemaakt met haar eigen juwelen. De pentekeningen zijn uitvergroot tot levensgroot formaat.

Voordat ik afgelopen donderdag in Aalsmeer het textiel van de Miao en Dong ging bewonderen, nam ik eerst een kijkje in Museum Jan van der Togt.

Spheres, armband geheel samengesteld uit gedreven en geplaneerde platen zilver, samen tot een bolvorm met beweging.
Hier kun je een filmpje bekijken van de opening op 9 februari 2012.

8 gedachten over “Ronald Kolk, Marte Röling en Margareth Stalman

  1. Het is geen kleding in die je dagelijks zou dragen, maar vreselijk mooi van vorm en snit, en ook de accenten zijn super! Echt heel interessant, en ook die tekeningen, wow, zo mooi geïnspireerd op de originelen…!

  2. Lieve Berthi, n.a.v. ons bezoek aan zowel het Jan van der Togt museum in Amstelveen als ook het KCA in Aalsmeer heb ik vanmorgen op RadioTV-NH deze 2 exposities aangekondigd als ” 2 vliegen in 1 klap “. Jij en ik hebben het gedaan en in navolging waren er vandaag heel veel meer mensen die beide tentoonstellingen hebben bezocht.

  3. @lupineke, de combinatie van deze tentoonstelling is erg geslaagd. De kleding is niet voor alle dag, maar wel heel draagbaar!

    @Mieke, de twee tentoonstellingen zijn erg goed te combineren op een dag! Inderdaad twee vliegen in één klap!

  4. Ik heb het filmje twee keer moeten bekijken. Eén keer voor de kleding en één keer voor de prachtige werken van Marthe Röling. Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *