Verborgen pracht van China


Tot en met 11 maart 2012 is de expositie Verborgen pracht van China van Mieke Gorter te zien in het KCA te Aalsmeer. Gisteren bracht ik samen met Mieke een bezoek aan haar tentoonstelling. Het is niet voor het eerst dat ik de kleding van de Miao en Dong zie, maar het blijft telkens weer genieten van deze fleurige kleding die regelmatig versierd is met prachtig borduurwerk.


Op een bijzondere manier zijn de kledingstukken, zoals deze jasjes, tentoongesteld.Lunchboxjes.


Een krekelmandje. Men vangt de krekel en vervolgens belandt hij in het mandje. Zijn zangkwaliteiten zal hij laten horen zodra hij een lekker groen blaadje te eten krijgt.


Detail van een haarsieraad.


Behalve textiel uit de collectie van Mieke Gorter is er werk te zien van Ma Hui en sieraden van Marijke Arp.

9 gedachten over “Verborgen pracht van China

  1. Oh, mooi…. meestal hangen die jasjes aan stokken, zodat de mouwen recht lopen. Zou er graag eens een kijkje willen nemen, dank voor de tip!

  2. @lupineke, klopt, maar omdat het KCA meer op kunst gericht is, viel de keuze op deze presentatie.

  3. Helaas te druk program ,anders was ik hier heel graag naar gaan kijken.

  4. Hallo Berthi,
    Ook ik ben vandaag naar de tentoonstelling geweest in Aalsmeer. Zo heel af en toe gebeurd dat, een prachtige tentoonstelling in de buurt van Amstelveen, waar ik woon. Ik was erg onder de indruk van de verhalen die Mieke vertelde over de dorpen en de mensen die zij bezocht in China. Ook was ik erg in mijn schik vanwege al dat borduurwerk dat ik gezien heb. Vooral die kruissteken, mijn favoriete borduursteek, waren soms zo klein, dat ik er echt met mijn neus boven op moest hangen om ze goed te kunnen zien. Een erg indrukwekkende collectie die er hangt, je zou er zo voor naar China willen vliegen om ze in hun natuurlijke omgeving te zien. Maar zoveel geld en tijd heb ik niet, dus ik als er ergens in de buurt een tentoonstelling is, ga ik er naar toe en geniet met volle teugen. Bedankt Mieke, voor de prachtige verhalen die je ons veteld hebt vanmiddag, ik heb er erg van genoten.

  5. @lheurebleue, ja, heerlijk is dat!

    @Marijke de Bruijn, geweldig om te lezen dat jij ook zo genoten hebt van deze expositie. Ik zeg altijd: ‘een expositie bezoeken krijgt nog meer waarde als de samensteller zelf een rondleiding geeft.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *