Borduren zonder grenzen

Van 26 maart tot en met 19 mei 2012 is in de leesserre van de bibliotheek in Boxmeer de tentoonstelling Borduren zonder grenzen te zien. Traditionele borduurtechnieken en weefsels uit Azië – Midden-Oosten – Noord-Afrika en de Balkanlanden, en koptisch textiel uit Egypte. Ook is er etnisch naaigereedschap en zijn er accessoires te bewonderen.


Het textiel is verzameld tijdens de reizen die gemaakt zijn in de periode van 1965 tot 1990. De expositie is bedoeld om deze verzameling onder de aandacht te brengen, met de mogelijkheid voor overname van objecten. Heb je bijzondere interesse in het tentoongestelde textiel (er is meer dan op deze foto getoond kan worden), verzamel je zelf of kun je er meer over vertellen, laat het dan Marlie Lamers weten. Haar e-mailadres: marlie.lamers@xs4all.nl Tel.: 0485-574639.

5 gedachten over “Borduren zonder grenzen

 1. Wat een kleurrijk geheel, prachtig.

  Op de handwerkbeurs in Zwolle zat ik te demonstreren bij de OIDFA met mijn kantkloswerkje.
  Vandaag ook veel kleur gezien en vele bekenden. Wol, stofjes, mooie garens, vilt en heel veel handwerkpakketten en patronen.
  De handwerksters konden hier genieten en hun aankopen doen.

 2. Alleen de foto is al erg genieten, al die kleuren en texturen… prachtig! Wat bijzonder zo’n grote verzameling, jammer dat Boxmeer niet naast de deur ligt…! Alvast fijne zondag, ga je carnavallen? Veel plezier en lieve groet!

 3. fijne zondag en alaaf voor het zuiden, Hoop dat ht voor de vierd, vooral droog. Hier is het guur en buiig mooi weer ,is anders.

  Mooie verzamelde handwerken, Moet er kleurig uit zien Basje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *