Warme Truiendag 2012: it giet oan


Geen Elfstedentocht, geen strenge vorst, maar Warme Truiendag gaat door! De verwarming kan enkele graden lager en de warme trui doet zijn werk. In het hele land worden vandaag diverse acties georganiseerd. In het Audax Textielmuseum Tilburg zijn drie breihoekjes opgezet, te vinden in het MuseumcafĂ© ‘Bij Mommers’, het TextielLab en de bibliotheek. Je krijgt zelfs gratis toegang als je aan de kassa laat zien dat je komt breien, door bijvoorbeeld breinaalden en/of een bolletje wol mee te nemen.

7 gedachten over “Warme Truiendag 2012: it giet oan

 1. Goed idee…zo snijd het mes aan 2 kanten….meer bezoek in het Museum en aandacht voor het BREIWERK

 2. Met zulk weer draag ik altijd een warme trui,liefst van wol.
  Haast niet meer te krijgen,maar ik heb nog een paar oudjes liggen,en die doen het nog best.Een ideale dracht.Heel jammer dat de tocht niet doorging.We volgden al dagen tv friesland om al te genieten van al de voorbereidingen.Nu komt er nog een prachtig schaatsweekend,gelukkig.Voor mijn huis schoolwedstrijden voor de jeugd.Zo leuk,al die kleurige kleding,mutsen en sjaals,allemaal textiel!
  We wachten maar af,wie weet……..
  Berthi ,nog pf met je dochteren hg vanuit het””heitelan””

 3. Als ik in Tilburg woonde, zou ik er (vanzelfsprekend met een dikke trui aan) met een breiwerk onder de arm naartoe gaan.
  Het Textielmuseum is altijd leuk.
  Net als bij MiekeS is het hier in de winter elke dag warme-truien-dag ;-))

 4. Ha, super dat je er aandacht aan besteedt! Hier gaat de cv alleen ’s morgens aan, en daarna het houtkacheltje, en eerlijk gezegd gooi ik daar nu juist een blokje extra op vanwege de kou… :)! Warme, wollen (en vaak zelfgebreide) truien draag ik vaak in de wintertijd, heerlijk!

 5. In het zonnetje achter het glas heerlijk en warm, zelfs zonder trui.
  Leuke actie van het museum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *