Illustraties met borduurwerk

Al meerdere keren heb ik een berichtje geplaatst met het onderwerp handwerk als beeldmateriaal. Enkele logjes die je hierover terug kunt lezen zijn onder andere: Crafty Girls, Maandagenda in NRC.Next, Elegance 2008, Catherine, Elegance 2007, VPRO Gids, Libelle 2009 en Intermediair 2010.

De afgelopen week kwam ik opnieuw in twee bladen illustraties tegen met borduurwerk, de Esta en het Volkskrant magazine.


Bij het artikel Ontrafel je zelfbeeld in de Esta maakte Leoniek Bontje de illustraties.In het Volkskrant magazine zorgde Aleid Bos voor het beeldmateriaal bij het artikel Stik, ik kan het, bezig zijn met naald en draad.


4 gedachten over “Illustraties met borduurwerk

  1. Hoe fijn ik het ook vind dat het borduren/handwerken gepromoot wordt, is mijn eerste indruk bij dit soort werk toch altijd: waarom zo slordig….

  2. @MiekeS: Bij deze twee artikelen kan ik dat helemaal plaatsen.
    “Ontrafel jezelf” moet toch rafels bij personen laten zien.
    En “Stik, ik kan het” gaat over net verworven vaardigheden in het handwerkgebied. En het zou raar zijn om daar perfectie te laten zien.
    Soms heeft de techniek de hoofdrol, hier heeft het verhaal het voor het zeggen.

  3. Juist dat inperfecte maakt het werk m.i. spannend. Het is geen merklap, maar een illustratie!

  4. Ontrafel je zelfbeeld, er is niet veel meer om uit te halen. Gewoontes van jaren krijg je er niet zo makkelijk meer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *