Textielpost – Brussel (België)


MarleenM en LieveA: ‘De tentoonstelling Handmade is echt de moeite waard. We maakten van ons uitje naar Brussel gebruik om een bezoekje te brengen aan ons Manneken Pis. Hij ontving ons “à la nature”, maar heeft wel een outfit van 760 kostuums. Ze zijn te bewonderen in het Broodhuis op de Grote Markt.’

Manneken Pis werd in 1619 in opdracht van het stadsbestuur gemaakt door Hiëronymus Duquesnoy. In 1817 werd het bronzen beeldje vernield en werd er een nieuwe geplaatst. Manneken Pis heeft dus een uitgebreide garderobe. Bij een speciale gelegenheid krijgt hij een nieuw kostuum. Op dit moment heeft Manneken Pis veel last van de kou, en kan even niet meer plassen. Wat wil je ook bij een vorst van zo’n 10 graden. Wanneer de temperaturen weer stijgen, zal alles weer in werking worden gesteld. Toch weerhoudt het de toeristen er niet van het beeldje te komen bezichtigen en te fotograferen. Het Jeugdjournaal was dit nieuws niet ontgaan en besteedde vanavond aandacht aan Manneken Pis. Zet de uitzending van het Jeugdjournaal op 8.40 minuten en luister wat de toeristen te zeggen hebben.

9 gedachten over “Textielpost – Brussel (België)

 1. Gelukkig kunnen wij nog wel plassen als het erg koud is. Het is hier nu -15 met een stralend zonnetje.
  Altijd nog een prachtig beeldje met een grote klerenkast.

  Zoals je merkt zijn wij nu weer thuis uit Duitsland van het zorgbezoek aan onze dochter. De knie operatie is goed gelukt en nu nog een lange weg van revalidatie.
  Fijn dat wij haar de eerste dagen hebben kunnen helpen en zorgen dat de koelkast goed gevuld is. De hulp van collega’s, vrienden en buren is erg goed.
  Ze wilde erg graag haar Bella en Elroy (poezen) weer thuis hebben. Nu komt haar buurman elke dag de kattenbak schoonmaken en elke maandag zorgt hij voor eten. Zo zie je maar weer een goede buur is beter dan een verre vriend.

  Gisteren was voor ons een spannende dag “de Verhuizing” van internetprovider.
  Internet en telefoon doen het prima, mails verzenden ook. Het binnenkrijgen van mails lukt nog niet. Het zal wel aan een instelling liggen. Gelukkig komen de mails nog binnen op het oude mailadres. Maandag maar een verder kijken.

 2. @lheurebleue, de volgende keer als ik in Brussel ben, moet ik zijn garderobe eens gaan bewonderen. Het is een eer dat Manneken Pis zoveel outfits heeft.

  @Elma, heel fijn dat alles goed is gegaan met je dochter. Nu nog een lange weg te gaan voor herstel, maar het komt helemaal goed. Voor jullie moet het een goed gevoel geven dat er zoveel lieve mensen in haar directe omgeving wonen die allemaal een handje willen helpen.

  Och jee, ook nog een ‘verhuizing’ erbij. Hierna wordt het tijd voor enige rust.

  @Annelies, heel, heel veel mensen zijn super creatief.

  @Saskia, haha, weer een leuke opmerking van je!

 3. Enig zoveel verschillende kleding. Menigeen zal er jaloers op zijn. Met kleding uit zoveel landen. Ik denk verschillende kasten vol. hihi

  José

 4. Als dit beeldje in de zo zedige USA zou staan, zou er dan een balk voor het ‘cruciale’ deel zitten?

 5. …….of flink wat lagen van die uitgebreide garderobe over elkaar met dit winterweer !!!

 6. Hoi Berthi, ik kom weer eens op bezoek bij je en ga even neuzen, ik zag al mooie logjes over rode kleurstof en had al eens hier over de collectie van Manneke Pis gelezen of was dat ergens anders?
  Hartelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *