Textielpost – Mayrhofen (Oostenrijk)


Mayrhofen is een plaats in de Oostenrijkse deelstaat Tirol waar je tijdens zomerse wandelingen de bergbloem edelweiss veelvuldig tegen kunt komen. Tijdens de wintermaanden is Mayrhofen een geliefd wintersportdorp. In de maand december van 2011 mochten Eline en Luuk een weekje skiën in dit prachtige skigebied. Net als man- en vrouwbeer droegen zij een warme ‘gebreide’ muts en sjaal die voor ons ook onmisbaar zijn nu we de hele week te maken hebben met een gevoelstemperatuur van -15 graden. Het RIVM adviseert dan ook om niet de kou in te gaan zonder muts, sjaal, handschoenen en goede schoenen, en probeer uit de wind te blijven.

Voor de echte schaatsfanaten kan het niet hard genoeg vriezen. Er gaat niets boven de schaatsen over natuurijs te laten gaan. Tja, en dan die elfstedenkoorts. Komt het er dan eindelijk weer eens van om de tocht der tochten te rijden? De oostenwind zorgt er vooralsnog voor dat er geen sneeuw valt en de vorst houdt de komende dagen aan. Maar hoe lang? In ieder geval krijgen we vanavond alvast een ‘opwarmer’ met de ingelaste film De hel van ’63 op Ned.1 en na afloop gaan we misschien heel voorzichtig de muts van ’63 uit de mottenbalen halen of… vragen we eerst advies aan Anny?

6 gedachten over “Textielpost – Mayrhofen (Oostenrijk)

 1. Mayrhofen ben ik ooit ook een dag naar toe geweest is een heel gezellige plaats. Leuk om wat winkeltjes aan te doen. Is voor mij dan leuk als je niet op de latten staat.

 2. Ik ga eerst eens even in mn koffiebus kijken…dat is weer eens iets ander als in het koffiedik.

 3. Wow, echte winter hier in ons kikkerlandje… heerlijk! Of het hier aan de kust ook zo koud zal worden is altijd nog maar de vraag. Het water is hier nog niet eens dicht :(!

 4. Vannacht voor het eerst met de verwarming aan geslapen! Iedereen die ervan houdt wens ik veel plezier buiten. Ik blijf lekker binnen en geniet van de zon.

 5. Het wasgoed bevoor me zojuist tijdens het ophangen. De was die al gedroogd was , rook heerlijk fris.
  Ik voelde de pijn gisteren tijdens de film, wat een barre tocht.

 6. @José, het trekt mij niet om tijdens de wintermaanden naar Mayrhofen te gaan, voor de zomermaanden is dat een heel ander verhaal.

  @Licia Huizer, enne… wat is de uitkomst?:-)

  @lupineke, wie weet hoe lang het nog blijft vriezen!:-)

  @mieke s, uit voorzorg heb ik met deze strenge vorst overal in huis de verwarming een stukje opengedraaid.

  @willy, heb je een foto gemaakt van je bevroren wasgoed?

  Vreselijk die tocht van ’63. Dat was niet leuk meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *