Textielpost – Denemarken, Letland, Bulgarije en Hongarije

We verlaten Europa nog niet. Vandaag komen we als eerste aan in Denemarken, daarna buigen we af naar Letland om vervolgens naar het zuiden te reizen voor een bezoek aan de landen Bulgarije en Hongarije.


Marijna: ‘Een textielpost voor jou uit Denemarken. Het zijn sjaals die geborduurd zijn en behoren bij de Amager klederdracht. Ik bezocht het Amager Museum. Daar heb ik de oude Amager borduurtechnieken bekeken en de klederdrachten. Veel lades waar ook textiel in was te bezichtigen. Was echt smullen, dit museum.’

Ik ben dol op sjaals zoals je weet, al diverse soorten heb je op mijn blog gezien. Deze geborduurde Deense sjaals zijn schitterend. De donkere ondergrond met het kleurrijk borduurwerk is zeer stijlvol.


Van Paul, Martha en Nick een textielkaart uit Letland. De dames dragen de dracht van Smiltenes pagasts (Smiltene parish).


Mieke Gorter: ”n Tussenstop in Riga van Oezbekistan terug naar huis. Bij ’n vitrine met deze prachtige kostuums stond ’n klein bakje verscholen met deze kaart voor jou. Toch nog ’n kaartje.’

Mieke heeft in het Oude Raadhuis van Aalsmeer de expositie Verborgen pracht van China ingericht die tot en met 11 maart 2012 te bezichtigen is.


Annita: ‘Helaas geen mooie postzegel uit Bulgarije, ik ben geen postkantoor tegengekomen. Het is al heel wat dat ik een kaart heb gevonden. Ook die zijn algemeen.’

De textielkaart laat een paar geborduurde mouwen van een vrouw zien uit het district Sofia. Er zijn wollen garens gebruikt op een katoenen ondergrond. Gestileerde planten en geometrische motieven vullen de mouwen.


Andrea Nagy stuurde een groet vanuit Hongarije. De vrouwen dragen het traditionele kostuum van Sárköz.

10 gedachten over “Textielpost – Denemarken, Letland, Bulgarije en Hongarije

 1. Wat een prachtige kaart met de geborduurde sjaals. Deze week zijn we wel aan onze trekken gekomen met al die mooie kaarten, die je ons liet zien. Achter onze computer zagen we het mooiste textiel en bezochten we op een wel heel gemakkelijke manier de meeste Europese landen. Heel fijn, dat iedereen zo enthousiast op zoek is naar de textielkaarten voor jouw verzameling.

 2. Vóór mijn vertrek naar Nijkerk toch nog even bij jou kijken.
  het is weer de moeite waard. Wat een kleurrijk textiel!

 3. Saskia@ een goed idee om in de vroege morgen voor je vertrek naar Merkwaardig om nog even bij Berthi te kijken.
  Dit keer is de reis voor mij niet zo lang. Om 10 uur zie ik je in Nijkerk, tot straks.

 4. Wat fijn! Eindelijk eens een kaart uit Hongarije….ik heb er nooit een kunnen vinden! En die deense sjaals, prachtig! Veel plezier vandaag allemaal in Nijkerk!

 5. we blijven gaan…..de hele dag in de handwerken gezeten en thuis gekomen nog even kijken: Is er nog post ???………
  prachtige kaarten weer.

 6. @Saskia, tjee, wat was jij vroeg! Ik was om 6.00 uur uit de veren en dat vond ik al vroeg!:-)

  Het was wederom een erg gezellige dag in Nijkerk!

  @Elma, hoe is je eerste Merkwaardige-dag in Nijkerk bevallen?

  Ik vond het super gezellig om zoveel bekende en nieuwe gezichten te zien. Altijd erg leuk om met iedereen een praatje te maken.

  @Hilde, … en de reis is nog niet ten einde!

  @Licia Huizer, jaja, een super leuke verrassing! Textielpost uit een ver land! O zo mooi!

  P.S. Ik heb nog geen tijd gehad om je prachtige postdoos van zowel aan de buiten- en binnenkant goed te bekijken. Komt nog! Enig idee weer van je, Licia!

 7. Berthi, wat een hoop textiel post in de afgelopen logjes! Leuk om te zien waar het allemal vandaankomt. Een rislustig volkje zijn we toch met z’n allen. Helaas moest ik Nijkerk overslaan i.v.m een verjaardag van een kleinzoon. Groetjes….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *