Huisvesting gezocht voor de STIDOC textielbibliotheek


Met ingang van 1 november 2012 kan de textielbibliotheek van Stichting Textiel Informatie & Documentatie Centrum (STIDOC) niet langer meer ondergebracht worden bij Kunstfactor, sectorinstituut amateurkunst te Utrecht. Wij zoeken daarom een droge ruimte van 40 m² waar de ongeveer 5000 boeken naar toe kunnen verhuizen. De mogelijkheden tot het bezoeken van deze textielbibliotheek en het lenen van boeken uit deze collectie zal in nauw overleg geregeld worden. De eerste en grootste zorg is om de collectie bij elkaar te houden.
Heeft u zelf ruimte of weet u een locatie, neem dan contact op met de secretaris van STIDOC: e-mail: secretaris@stidoc.nl, mobiele telefoon 06 108 69 709.

Wij horen graag van u,
het STIDOC bestuur.

Wil je zelf ideetjes opdoen voor het rangschikken en opbergen van boeken, kijk dan eens op de site Boekenkastfoto.nl.

6 gedachten over “Huisvesting gezocht voor de STIDOC textielbibliotheek

  1. Wat jammer! Ik ben met plezier in de zomervakantie een keertje wezen snuffelen in deze bibliotheek. Wel zou het heel prettig zijn als de openingstijden niet midden op een werkdag zouden vallen, zodat je er ook heen zou kunnen als je werkt. Maar goed, ik snap dat het allemaal op vrijwilligers draait.

  2. @Miriam Klaassen, ja, echt heel jammer! Ik hoop dat er snel een nieuwe locatie wordt gevonden. Wat de openingstijden betreft ben je inderdaad afhankelijk van vrijwilligers en die willen toch vaak ’s avonds en in het weekend thuis zijn. Maar je weet maar nooit…

  3. Laten we hopen dat hier een goede oplossing voor wordt gevonden.

  4. @Mieke S, ik weet niet hoeveel ruimte ze ‘over’ hebben. Zij hebben de collectie van het NCH al in hun beheer. Maar het zou een mooie locatie zijn. Een bezoek aan het museum en de bibliotheek zou prachtig te combineren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *