Textielpost – Italië, Frankrijk en Denemarken

Het is maandag, van oudsher de wasdag. Een reden voor mij om de textielkaarten met de was aan de lijnen bij elkaar te zoeken.


Wijni: ‘Rome, Napels, Pompei, Sorrento. Druk programma met veel hoogtepunten, maar geen tijd voor het zoeken van een kaart. Gelukkig nog een rustige week in Sorrento en daar kwam ik een soort textielkaart tegen. In Napels hadden we al met verbazing gekeken naar het chaotische verkeer, het vuilnis nog op sommige plekken in de straten, de vele flats met de kleine balkonnen met airco en sommige met prachtig bloeiende bougainvillea. Niet alleen paars, maar ook rood en oranje, en natuurlijk de bonte en witte was aan de lijnen. Groetjes vanuit een zonnig Italië.’


Tineke: ‘Ik rekende er op dat ik in de Provence textielpost zou vinden. Op de markt zie je zo veel mooie Provençaalse stofjes, maar geen kaart daarvan te vinden. Dit is de enige met “textiel”.’


Jan en Joke: ‘Het is hier prachtig. We zijn nu in Kopenhagen. Gisteren waren we in ’t Openluchtmuseum en hebben deze kaart voor jou uitgezocht.’

Vandaag heb ik een verhaaltje van Sytske Wille toegevoegd aan deze log. Leuk om te lezen.

11 gedachten over “Textielpost – Italië, Frankrijk en Denemarken

 1. tIs weer prachtig !! gelijk nog even een terugblik bij Tineke en Sytske Wille….dat vind ik toch altijd zo leuk dat als je iets weer eens terug leest op een later tijdstip het weer helemaal anders en nieuw overkomt !! Berthi je archief is GOUD WAARD !!

 2. @Licia Huizer, ik ben ook o zo blij met mijn archief. Het is heerlijk om zo af en toe berichtjes terug te lezen.

 3. Oh, die waslijnen, geweldig! Ook hier zijn soms van die mooie te zien in het Walcherse land; wapperende overalls of witte lakens… Ik probeer ze altijd te fotograferen, al is het soms wat lastig met sloten, honden of andere obstakels! Leuk om deze uit de zuidelijke streken te zien! Fijne dag!

 4. Als het enigzins kan hang ik mijn was ook buiten aan de waslijn te drogen .Die voelt en ruikt daarna zo heerlijk!

 5. Berthi, als je oud en grijs en moe achter de geraniums zit, kun je uren genieten van je archief. Daarvan krijg je dan beslist weer nieuwe energie. Prachtig verhaal weer in de kerstkaartblog over de kinderpostzegels/kaarten. Ik kan me ervaringen herinneren van mensen die veel bestelden en bij levering nooooit thuis waren.

 6. @Annelies, ja. echt geweldig!

  @Lupineke, ik heb ook altijd het voornemen om waslijntjes te fotograferen, maar ik kom ze hier in de buurt niet tegen.

  @José, gezellig om je zaterdag weer te zien en alle andere bekende en nieuwe gezichten.

  @Willy, hoe minder waslijnen we zien, hoe mooier we ze gaan vinden, denk ik. Voor mij geldt dat althans wel.

  @Mieke S, ik vind het nu al af en toe heerlijk om door mijn archief te surfen. Laat staan over tig jaren!:-))) Het verhaal van Sytske valt toevallig samen met de reactie die je gisteren schreef over kinderpostzegels.

 7. Altijd erg leuk om te kijken hoe de was aan de lijn hangt.
  Met mijn waslijn ben ik nog altijd erg blij, heerlijk hoe lekker de was dan ruikt als hij binnenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *