Aangekleed… gaat uit


Waar nu het Kunstencentrum is, waar ik de viltcursus volgde, was vroeger het Goltziusmuseum. Dit museum is overgegaan in het huidige Limburgs Museum. De laatste expositie in het Goltziusmuseum betrof een mode/streekdrachtententoonstelling, met als titel Aangekleed… gaat uit, als ik me goed herinner. Het aardige is dat men de teksten van deze allerlaatste tentoonstelling niet verwijderd heeft. Een mooie, blijvende herinnering aan het museum.



11 gedachten over “Aangekleed… gaat uit

 1. Het klonk me al zo bekend in de oren……..”Aangekleed gaat uit”…….zo heet het nog steeds in het Limburgs Museum.
  Ik heb daar al vaak de mooie streekdrachten staan bewonderen.

 2. Alleen de titel al, roept herinneringen op, deze opmerking kwam vroeger (ha ha, zei het oude besje!) vaker voorbij! Ik had er graag eens een kijkje genomen toen deze streekdrachtenexpositie er was…! Gave teksten, leuk! Fijn weekend, groetjes Lupineke

 3. Heerlijk om te lezen! Teerteien rok?? Dat wordt weer zoeken op google.
  Ook leuk: nadruk op het achterwerk en dat vóór 1910! Nu hebben sommigen zich eerst de billen laten maken van Jennifer Lopez en sinds de opkomst van Pippa Middleton moeten die er weer uit om plaats te maken voor het kleine kontje. Maar inderdaad, nog steeds nadruk op het achterwerk.

 4. @Ine, in het Goltziusmuseum ben ik toentertijd zelfs twee keer naar deze expositie geweest. Het museum was niet zo groot zodat zelfs op de gangen klederdrachten stonden opgesteld.

  @Lupineke, geniet van het weekend ondanks de vele regen!

  @Mieke S, tja, het blijft de aandacht trekken!:-)

  @Ine, goed dat je deze link plaatst, ik had gisteravond ook deze kleine wandeling gemaakt door de opstelling van kleding.

 5. Hallo allemaal,

  ik kwam deze blog tegen op internet en misschien is het wel leuk om te melden dat de kleding bij de vaste tentoonstelling “Aangekleed… gaat uit” waarschijnlijk eind deze maand verwisseld gaat worden. Jullie zijn dan natuurlijk van harte welkom om de nieuwe kledij te komen bekijken.

  Groeten,
  Paul Cartigny

 6. @Paul Cartigne, heel veel dank voor deze melding. Ik kom binnenkort beslist kijken, want ik ben benieuwd naar de nieuwe opstelling.

 7. wat zou het bijzonder zijn als er toch nog hier en daar iemand in limburg klederdracht zou dragen ‘in het wild’!

 8. Hallo Berthi,

  de data zijn weer aangepast: vanaf medio maart is de nieuwe presentatie van ‘Aangekleedt… gaat uit!’ te bezoeken. Maar dit zullen we zeker nog communiceren.

  Groeten,
  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *