Tulpenquilt

Zodra de kerst voorbij is en de deuren van het nieuwe jaar geopend zijn, wil ik zo snel mogelijk de lente omarmen. Helaas nog te vroeg, dan maar de lente in huis halen met mijn favoriete bloem de tulp. Een alternatief kan gezocht worden in een tulpenquilt zoals die van Mia Nijskens.


Noteer vast in je agenda: 8, 9 en 10 juni 2012 vindt voor de tweede keer het Quiltfestival Noord Groningen plaats. In veertien oude Groningse kerken wordt een groot aantal quilts tentoongesteld. Daarnaast is er in de Roakeldaishal in Warffum een textielbeurs. De toegang tot de beurs is gratis, toegangsprijs per kerk is € 1,50. Passepartout voor drie dagen kost € 10 – inclusief festival brochure.

7 gedachten over “Tulpenquilt

 1. Lijkt me geweldig om inspiratie op te doen! Helaas…Groningen, het is wel heel lang treinen…! Maar als je dan die tulpenquilt ziet, zo fris en vrolijk, wie weet!

 2. Vorige week ook een grote bos tulpen gehaald, brengt de lente in huis.
  Zou het me lukken om het quiltfestival in Groningen dit jaar te bezoeken ???

 3. Dat gevoel herken ik. Maar je hoeft daarvoor dit jaar eigenlijk alleen maar naar buiten te kijken. Bij ons in de straat staat een vroege magnolia al op springen!

 4. Ik ben 2 jaar geleden geweest Het is de moeite waard. Prachtige quilts op mooie locaties.Voor mensen die van kerkarchitectuur houden is het ook een must.De kerken met prachtige orgels waarbij we soms werden getracteerd op mooie klanken.

 5. @Lupineke, tja, voor mij is het ook niet om de hoek.

  @Mien B., ook voor jou is het een aardige afstand die je moet afleggen voordat je in het hoge noorden bent. Maar wie weet, lukt het je om er toch heen te gaan.

  @Mieke S, tot nu toe hebben we nauwelijks winter gehad. Vorig jaar begon de winter vroeg, dit jaar misschien laat…

  @Dieta, … en als het weer dan ook nog meewerkt, wordt het een uitstapje om nooit te vergeten.

 6. laat de lente maar komen !!

  hier is hij al geland….. groen gras, zingendee vogels, bloeiende crocussen/bomen !!

  pssst, bedankt !!;-))

 7. kerstboom eruit, voorjaarsbloemen erin! maar helaas is het altijd langer wachten op het voorjaar dan je denkt …
  mooie quilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *