Dag 2011, welkom 2012


We zeggen dag tegen 2011 en welkom tegen 2012! GELUKKIG NIEUWJAAR voor iedereen!

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Een poosje geleden kondigde ik het al aan: om meer tijd vrij te maken voor mijn merklappenboek zal ik minder logjes gaan schrijven. De blogverhuizing gooide roet in het eten. Van 20 augustus tot 20 september 2011 was ik offline. Tijdens deze periode nam ik het besluit om mijn blog onder te gaan brengen bij mijn website. Matthijs, die gelukkig voor mij altijd een back-up had gemaakt, zorgde ervoor dat alles keurig in mijn nieuwe woning kwam te staan. Een nieuwe plek met een nieuwe naam. Dat betekende dat ik na zes jaar bloggen eigenlijk weer helemaal opnieuw begon. Om mijn blog goed op de rails te krijgen begon ik weer met dagelijks een berichtje te plaatsen. Na drieënhalve maand kan ik zeggen dat ik erg blij ben dat mijn trouwe lezers mijn nieuwe plek hebben gevonden en dat ik mijn voorgenomen plan alsnog van start kan laten gaan. Ik blijf absoluut bloggen (ik geniet enorm van het contact met de lezers), maar dat zal veel minder worden. In plaats van zeven logjes per week, zullen dat er twee worden. Ik ga voor de vaste dagen zondag en woensdag. Mocht ik nu veel leuke berichtjes hebben, dan verras ik je met een extra logje.

Met het project Textielpost gaan we beslist verder. Niet alleen ik geniet zo van al die prachtige textielkaarten uit alle windstreken, maar ook de lezer. Textielpost geeft mooie verhalen waar we dol op zijn, plus nieuwe info over de streek/land waar de kaart vandaan komt. Inmiddels mocht ik via de textielkaart al een bezoekje brengen aan diverse landen en dat was/is op en top genieten. Ik laat me in 2012 opnieuw verrassen met aparte, mooie, gekke, bijzondere of traditionele textielkaarten en je weet dat je van mij altijd een textielkaart retour krijgt. Het kan bijna niet anders of het gaat wederom een mooi textieljaar worden!

24 gedachten over “Dag 2011, welkom 2012

 1. Ook wens ik jou en je familie een gezegend Nieuwjaar toe.. Dat we een creatieve jaar krijgen met heel veel textiel post. Ik kan me indenken dat je overstapt naar 2 x per week. Hoe leuk het ook is er gaat we heel veel tijd inzitten. en ergens moet je die weg halen. Zelf verneem ik al dat ik niet elke dag alle webloggen meer bij kan houden dan heb ik alleen nog maar over lezen laat staan erop te reageren. Dus je besluit kan ik helemaal indenken. We wachten met smart op je merklappen onderzoek.

 2. Hoi Berthi,
  Ook voor jouw en je familie leden de allerbeste wensen. Ik snap je besluit om minder te gaan bloggen, want het kost best wel veel tijd, maar jammer vind ik het wel, want ik lees je berichtjes erg graag. Ik blijf je zeker volgen, en vooral de berichten over de Textielpost natuurlijk !!
  groet,

 3. Het zal wennen worden van beide kanten. Het lezen van jouw blog is meestal het eerste wat ik doe als ik de pc heb opgestart.
  Maar we weten waarom en dat maakt het okee.

 4. Berthi een heel fijn jaar en succes met je boek. Ik hoop dat je uitkomt met de twee berichtjes per week, het zal wel even wennen zijn, zowel voor jou als voor ons.

 5. Berthi,succes met je boek.Zal je dagelykse bezoekjes
  missen,maar begryp je heel goed.groeten Hannie.

 6. Al worden het minder logjes….we zullen er niet minder van genieten!
  Bedankt voor alle berichten van het afgelopen jaar en ik kijk uit naar de komende.
  Voor jou en je familie de allerbeste wensen voor het jaar 2012!

  vrolijke groet,
  Francisca

 7. Al snap en respecteer ik de reden om te minderen, ik zal je dagelijkse blog heel erg gaan missen. Ze hoorden bij mijn leven zoals een boterham met pindakaas: heerlijk, gezonder dan andere gewoontes en als het er niet is dan blijft een knagend gevoel van gemis over. Veel succes met je boek!

 8. De allerbeste wensen voor je hele familie.
  Ook aan twee maal per week zul je de handen vol hebben.
  Niemand ziet het vele werk achter de schermen voordat wij het kunnen lezen.
  Ook alle post die steeds verstuurd wordt aan allen die een textielkaart sturen neemt erg veel tijd.
  Trots brengen ze de kaart mee om te laten zien, post van Berthi.
  Wij hopen nog lang te kunnen genieten en te blijven reageren bij Berthi’s Weblog

 9. Berthi, voor jou en al je geliefden om je heen: een goed nieuw jaar gewenst. Heel veel succes met je merklappenboek en fijn dat je ons nog 2 dagen in de week met textielnieuws en weetjes komt blij maken.

 10. Berthi, je mededeling dat je met ingang van dit jaar alsnog de frequentie van je logjes terugbrengt naar tweemaal per week veroorzaakt zo’n schok dat ik even uit mijn rol van “stille lezer” stap om een reactie te schrijven. Net als de mensen die mij hierboven al voorgingen wil ik je laten weten dat ik je op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag erg zal missen omdat ook ik na het aanzetten van de PC altijd als eerste bij jou op bezoek ga. Ik respecteer uiteraard je beslissing maar wil je ook laten weten dat het pijn doet. Bedankt voor al je inspirerende, informatieve en/of ontroerende logjes en sterkte bij het werk voor je merklappenboek (ik kijk er naar uit).

 11. Berthi, Ik vindt het ontzettend knap dat je zolang elke dag een berichtje hebt geschreven. Wat een dicipline!! petje af. Geniet van je “vrije” dagen. het zal even wennen zijn maar ik blijf je textiel berichten volgen.
  Petra

 12. Jij ook de allerbeste wensen voor 2012. En gelijk heb je. Het zal wennen zijn, maar je volgen blijf ik doen.

 13. Ik blijf je volgen Berthi, ik geniet altijd van je mooie verhalen en tips
  Irene

 14. De allerbeste wensen voor 2012 Berthi, Veel plezier met je textielhobby en ik hoop met je mee te genieten!
  Groetjes,

 15. Berthi voor jou en je gezin ook de allerbeste wensen met een hoop mooie momenten, zodat we op 31 december kunnen zeggen dit was een top jaar.
  Ik blijf je volgen, al zal het even wennen zijn niet elke dag even je berichtje te lezen
  en wens je succes met je boek, ik kijk er naar uit.
  Els

 16. De beste wensen voor 2012.Berthi het dagelijks bezoekje ga ik missen,maar succes met de dingen die je wil gaan doen.Goed dat je er 2 vaste dagen voor neemt,dan weten wij wanneer het Berthi-dag is.Gr.Truus

 17. lieve berthi, allereerst de beste wensen voor 2012! natuurlijk wens ik je ook veel inspiratie en discipline (!) voor de afwerking van je merklappenboek. Gisteren kwam ik op deze site en moest aan je denken: http://www.squidoo.com/samplers.
  ik kijk al uit naar je nieuwe berichten. doe het rustigjes aan met het bloggen …

 18. Dank, heel veel dank, voor al jullie lieve reacties. Zoals jullie weten schrijf ik met ontzettend veel plezier de logjes, want anders had ik het ook echt niet ruim zes jaar volgehouden om dagelijks een berichtje te plaatsen, maar ja… het schrijven van een merklappenboek vraagt ook heel veel tijd. Daarbij kwam nog eens dat ik diverse keren andere/nieuwe projecten ondernam (het is zo moeilijk om nee te zeggen, als je een brede belangstelling hebt) waardoor het merklappenboek telkens op de achtergrond belandde. Ik kan me voorstellen dat jij je inmiddels gaat afvragen of het merklappenboek er nog wel ooit komt! Jazeker, kan ik je vertellen, maar daar moet ik nu dan toch écht helemaal voor gaan en andere zaken voor opzij zetten. Gelukkig hebben jullie hier begrip voor. Enne… ik blijf bloggen, want ik kan het contact met al mijn lezers echt niet missen. Zoals ik in bovenstaand logje schrijf, gaan we door met Textielpost. Dus, al met al, moet het lukken om er een mooi textieljaar van te maken.

 19. @lheurebleue, wat een geweldige site met ontzettend veel info. Ik kwam al een schitterende merklap uit 1598 tegen!

 20. ook van mij een heel fijn textielpostvervolg jaar dan maar in afgeslankte vorm
  bedankt voor al die voorgaande posten, zoo leuk om te volgen
  enne suk6 met het boek, we zijn in volle afwachting…

 21. @Elza en Ester, we gaan ervoor dit jaar! Voor jullie ook de beste wensen met veel creativiteit in het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *