The Help


De film The Help is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kathryn Stockett dat in Nederland bekend is onder de naam Een keukenmeidenroman en inmiddels een bestseller is. Kathryn Stockett vertelt het verhaal van zwarte Amerikaanse dienstmeisjes die tijdens de jaren zestig van de vorige eeuw zwaar gediscrimineerd werden door hun werkgever. Ze mochten van de blanke vrouwen zelfs niet de wc gebruiken, voor de dienstmeisjes was een aparte wc in de tuin.

Bijna ieder rijk gezin in Jackson, een stad in de staat Mississippi, had in de jaren zestig van de vorige eeuw een dienstmeisje. De zwarte meisjes werden psychologisch vernederd en moesten niet alleen huishoudelijk werk verrichten, maar ook de kinderen opvoeden terwijl de blanke vrouwen zich bezighielden met bridgen, afgewisseld met benefietetentjes. Aibileen zien we in de film op de eerste plaats als een slavin, maar dat verandert zodra de net afgestudeerde Skeeter komt en journaliste wil worden. Skeeter ziet met lede ogen de vernederingen van de dienstmeisjes aan en wil een boek over ze schrijven. Hiervoor heeft ze de verhalen van de dienstmeiden nodig. In eerste instantie verloopt dit moeizaam. Alleen Aibileen en haar vriendin Minny willen hun medewerking verlenen, maar daar komt vanzelfsprekend verandering in.

Het is een verhaal dat je pakt en niet snel loslaat. Het zal zeker in je hoofd blijven hangen.

Hier kun je de trailer van The Help bekijken.

11 gedachten over “The Help

 1. Geen echte reactie, sorry!

  Ik wens iedereen een mooi, dierbaar en warm handwerkjaar 2012 met veel borduurwerk en een beetje breiwerk.

  groetjes,

  Tilleke

 2. Deze ga ik zeker bekijken, samen met mijn dochter! Lieve Berthi, een heel fijne jaarwisseling en een prachtig nieuw jaar gewenst! Lieve groet Lupineke

 3. Ik had de trailer al voorbij zien komen. Maar eerste ga ik het boek nog lezen. Berthi, ik wens jou en de jouw dierbaren een prachtig 2012 met veel lap en draad.

 4. Ik denk ook dat ik bij het boek begin. Ik las gister de recensie van de film, ben al bij de bieb wezen kijken. Nee natuurlijk….

  Voor allemaal een gezond 2012.

 5. Heb het boek gelezen. En hoorde een recentie van de film. Ik denk dat ik het boek prefereer… Een gezelligen en veilige jaarwisaseling en een gezond 2012

 6. Na jouw verslagje denk ik vast deze film te gaan zien. Voor jou en je familie een heel goed, gezond en creatief 2012

 7. Ik las het boek, het is zo spannend en ingrijpend verhaal, het laat je niet snel los!
  Leuk die film, ik ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *