3D Bril met weefwerk

3D print is een productieproces waar we in de nabije toekomst veel over gaan horen en zien. Gaat iedere consument in zijn eigen werkplaats printen? Op dit moment is een 3D-printer vrij duur, maar dat gaat zeker veranderen. Zal China de wereldleider zijn/blijven met zijn producten? Het is aannemelijk dat de logistiek van de grondstoffen in de toekomst belangrijker zal zijn dan die van eindproducten.

Op dit moment wordt er veel geëxperimenteerd met 3D print. Tijdens de Dutch Design Week 2011 was er volop aandacht voor dit productieproces, Saskia schreef er een logje over.


Chloë McCormick en Nicolas O’Donnell-Hoare hebben een leuke 3D bril ontworpen. Het frame van de bril wordt met kleine gaatjes geprint zodat je met kleurrijke garens er doorheen kunt weven.


Deze bril zal van 13 januari tot 25 februari 2012 te zien zijn op de expositie Send to Print / Print to Send in The Aram Gallery in Londen.

7 gedachten over “3D Bril met weefwerk

 1. Goedemorgen Berthi,
  Zou dit de toekomstige bril voor textiel-idolaten worden zoals jij en ik?? Wel hip, en je kunt je eigen lievelingskleuren gebruiken, gaaf hoor.
  groet,

 2. Tjonge, ik heb met studie zitten kijken… wat een leuk idee! Ik hou mijn 3D voorlopig met textiel…! Groetjes Lupineke

 3. Met deze bril kun je elke morgen de juiste kleur kiezen bij je kleding.
  Even een nieuw kleurtje inrijgen en je hebt weer een nieuw kleur bril.

 4. Ik ben al blij als ik in 2D goed kan zien hoor. Het montuur vind ik wél mooi.

 5. vrolijk montuur, maar of ik dat ook nog ga aanschaffen 3D dat laat ik aan de jeugd, DSL is itcer of hoe dat heet. dua die zal tzt er wel weg mee weten. Ik ben blij met wat ik nu beheers, Fijne dag Basje

 6. Exclusief, maar om dit dagelijks in de rijgen en in te stoppen……! Vooral dat laatste is een hels karwei!

 7. @Anita A, de bril is supergaaf. Lijkt me erg leuk om één exemplaar in bezit te hebben en dus ook maar één keer allerlei kleurtjes garen inweven.

  @Basje, zeg nooit nooit!:-) Jij gaat erg goed met de tijd mee!

  @Jeanny, daar moet ik ook niet aan denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *