Textielpost – Nepal


Monique: ‘Ik ben een weekje in Kathmandu en waag een poging om je deze Newari dames toe te sturen. Een warm namaste tussen alle drukte van de projecten door.’

De textielkaart was er razendsnel en ik ben er ontzettend blij mee. De postverzending verloopt dus prima vanuit Nepal. Op de kaart zie je vier jonge vrouwen die deelnemen aan het Jyapu Newari Festival. De Newari is een dominante etnische bevolkingsgroep in de Kathmandu-vallei, en een van de grootste etnische groepen van het land. Ze zijn overwegend hindoe, maar er is ook een grote boeddhistische minderheid, vooral in Patan met zijn vele tempels en stupa’s. De Newari spreken hun eigen taal die totaal anders is dan het Nepalees. Op de website Images of Nepal kun je veel foto’s bekijken van het afgelopen Jyapu Newari Festival. De moeite waard!


Prachtige Nepalese postzegel met daarnaast een poststempel met een vermelding van verschillende websites. Iets dat ik niet direct van Nepal zou verwachten, daardoor erg verrassend en helemaal van deze tijd. Juist dit soort kleine toevoegingen maken een textielkaart nog eens extra speciaal!

6 gedachten over “Textielpost – Nepal

  1. Textielpost blijft een geweldig project. Ik bewaar jouw adres zorgvuldig in mijn boekje. Je weet nooit waar je tegen een mooie kaart aanloopt.

  2. @Dorothé, fijn dat jij net als ik zo enthousiast blijft over Textielpost!

    @Mien B., ik dacht, laat ik nu maar gelijk de postzegel zien in combinatie met de textielkaart!:-)

    @Annelies, het is niet zo eenvoudig om een textielkaart uit Nepal te ontvangen. Ideaal dat Monique regelmatig in dit land is. De vorige keer vond ze geen textielkaart, deze keer dus wel in Kathmandu!

  3. mijn schoonzus is net terug van een maand in nepal – tijdens haar wandeltocht maakte ze een aantal foto’s van handwerkende vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *