Wolroute Euregio Maas-Rijn


Zes steden in de Euregio Maas-Rijn.
Zes steden die profiteren van hun zacht water.
Zes steden met een gemeenschappelijk verleden.
Ze waren meesterlijk in de productie van textiel.
Er ontstond een industrie die grote rijkdom bracht.
Een industrie die tegenwoordig niet meer bestaat, maar die haar sporen heeft nagelaten. Kijk naar het boeiende en informatieve filmpje Wolroute Euregio Maas-Rijn.

9 gedachten over “Wolroute Euregio Maas-Rijn

 1. Ik kan me van eind jaren 60 begin jaren 70 een excursie herinneren naar een textielfabriek in Vaals of Aken. Verder was me als inwoner van deze regio hierover niks bekend. Jammer toch! Wat goed dat je er met dit prachtige filmpje aandacht aan besteedt.

 2. Wat een prachtig filmpje.
  Mijn moeder kreeg van een collega van mijn vader een oude uniformjas van de Rijksveldwacht die van laken was gemaakt. Er werd een jasje van gemaakt voor mijn broertje (1948)
  Samen naar de kleermaker in het dorp of hij nog knoopjes had.
  De kleermaker zat op tafel te werken in kleermakerszit. Hij had nog een paar mooie metalen goudkleurige knoopjes met daarop een ankertje. Prachtig leek dat.

 3. Het filmpje heb ik met veel plezier bekeken. nog niet zo lang geleden keek ik met de serie “dirty jobs”mee. Daar werd het wol ook nog verwerkt op de oude manier. Generaties lang was er niets veranderd. Levensgevaarlijk hoe de machine stonden te draaien en het personeel met hun handen het wol er tussen zaten te verwijderen. Overal lagen en dwarrelden vlokken van wol. Niets voor mij met mijn allergie.

 4. En dan klik je op de link ,bekijkt een mooi filmpje en ziet daar nog een boel linkjes over deze streek en zo ben je een uur en meer verder !

 5. Mooi informatief filmpje. Met interresse bekeken. Grappig was dat ik in Vaals in het voorjaar het gebouw bekeken heb (buitenkant)wat op het filpje te zien was. Toen wist ik de geschiedenis van het gebouw niet. Alleen dart het als gemeente huis diende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *