Gezien in 101 Woonideeën


Heb je genoeg kerstballen gebreid? Is de kerststal ook klaar, dan kun je nu gaan borduren. Een leuk ideetje kwam ik tegen in 101 Woonideeën. Vijf borduurringen gevuld met mooi borduurlinnen met daarop de letters van KERST geborduurd in verschillende borduursteken. De letter K in rijgsteek met satijnkoord, de E in kruissteek met DMC borduurgaren, de letter R is met satijnkoord op het linnen gestikt met de zigzagsteek, voor de S is satijnkoord gebruikt en uitgevoerd in kruissteek en de T is in lettercontour geborduurd met satijnkoord in de rijgsteek. Uiteraard zijn hier allerlei variaties op mogelijk. Uiteindelijk hang je de borduurringen aan een kleerhanger.

18 gedachten over “Gezien in 101 Woonideeën

 1. Super leuk hoor, er wordt momenteel veel “ingelijst” in borduurringen. Een mooi (goedkoop) idee voor de steeds wisselende feestdagen en perioden in een jaar.

 2. Ik zag een tijdje geleden op een quiltbeurs ook zoiets. Toen zaten er kleine patchworkjes in een aantal ringen. Staat erg leuk.

 3. Wat een leuk idee. Het heeft wel wat. Ik ben niet iemand die veel zelfgemaakte spulletjes in de huiskamer zet maar borduurring zo wel passen

 4. Leuk om hiermee te variëren bij alle feestdagen.
  Eén keer een aantal ringen inkopen en je kunt even vooruit.

 5. Heel leuk gedaan, je komt maar op het idee. Met spullen die nog in huis zijn.

  Grappig !!

 6. Zo maak je van je collectie houten borduurringen prachtige wissellijsten.

 7. Behalve de gebreide kerstballen van Arne & Carlos zijn de borduurringen dus ook helemaal hot! De trends in handwerkland lijken steeds sneller te gaan!

 8. Leuk , misschien iets voor de volgende kerst.
  Nu even niet, gelukkig heb ik van een lieve buurvrouw de gebreide kerstballen gekregen , dus ik doe ook nog mee met de trends.

 9. Ik heb toevallig het Kerstborduurtje voor mijn moeder op die manier afgewerkt, simpel en mooi.
  groetjes, Noor

 10. Weer zo’n leuk idee…… op de rommelmarkt of de Kringloop kan je ze voor een prikkie vinden !!

  Nu nog even een late reaktie op de Mangeldoeken in Bocholt.
  Hannelore gaat begin Maart naar Bocholt Museum , helpen bij een Spincursus….ze hoopt dat ze er dan nog hangen…ze is nu net terug van de Kerstmarkt die ze daar altijd houden.

 11. @Licia Huizer, tot en met 25 maart 2012 is de expositie van de mangeldoeken in het Textielmuseum in Bocholt.

 12. heel leuk idee! misschien maar meteen alle letters van het alfabet borduren en dan naar gelang de gelegenheid een woord ophangen?

 13. een erg leuk idee al zou ik persoonlijk meer ‘werk’ maken van het borduren van de letters, maar ja, daar ben je handwerkster voor en niet iemand die een decoratie bedenkt. Misschien een leuke uitdaging voor het volgende jaar ( en niet alleen voor mij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *