16 gedachten over “Zoek de verschillen

 1. “Gezelligheid kent geen tijd”
  In 1950 ligt het kapitalistische spel Monopoly op tafel.
  Bij ons brak altijd ruzie uit als dat spel gespeeld werd.
  In 2011 zijn ze misschien wel via internet met elkaar een onschuldig woordspel aan het spelen. Heerlijk, geen kans op valsspelen, dus geen ruzie.

 2. @Saskia, ik had er nog bij willen zetten: en zoek de overeenkomsten, maar die heb jij gelijk gevonden!

  Misschien zijn ze wel Wordfeud aan het doen met z’n drietjes! Een spel dat hier ook driftig wordt gespeeld. Dé hype van 2011! Enne… je kunt inderdaad geen ruzie krijgen wat met Monopoly vaak anders gaat/ging!:-)

  Ik vergis me, hoor ik net van Thijmen. Je schijnt gemakkelijk vals te kunnen spelen met Wordfeud! Tja, ik speel het dan ook niet!:-)

  Ik vind het grappig om te zien dat op beide foto’s de gordijnen gesloten zijn, terwijl veel Nederlanders het tegenovergestelde doen. Gesloten gordijnen geeft toch meer sfeer en huiselijkheid. In 1950 zitten we met z’n allen rond de tafel, anno 2011 is het middelpunt de bank geworden. Vader rookt pijp, anno 2011 zie je niet veel mensen rokend op een foto staan. De schemerlamp is vervangen door een hanglamp in de hoek. Verder is het gewoon duidelijk… we houden van de gezelligheid binnen het gezin. Het is en blijft belangrijk. Maar goed ook!

 3. Moeder zit er in 2011 relaxt bij. Rond 1950 is ze bezig met het nuttige handwerken. De foto rond 1950 doet me denken aan de Philips reclame (jaren 60?), het klonk ongeveer zo: “Met de Philips 1 2 3 goed licht op tafel….” Weet iemand de originele slagzin nog?
  Leuk idee Berthi!

 4. Het eerste verschil dat me opviel was de hoeveelheid licht.
  Monopolie is een van de weinige gezelschapsspellen die ik niet (meer) speel. Dat geruzie……

 5. De grootste overeenkomst is naar mijn idee, dat ze als gezin nog steeds bij elkaar zitten, en niet, zoals je vaak hoort, allemaal apart op hun (werk-)kamer!

 6. Volgens mij zit de ene dame ook nog met een telefoon tegen haar oor. Ja dit komt mij bekend voor. Geen laptop iedere keer meer hier, maar de Ipad gaat ook overal mee naar toe. Als de kinders komen , is vaak even opzoeken hup die dingen op tafel.

  Dit is de tegenwoordige tijd,maar de gewone spelletjes vond ik toch ook gezellig.

  Ik was een spelletjes mens, daar ben ik nog steeds fanatiek in. Ik kan ook nog winnen hihi.

  Maar als alles thuis is, dan is het genieten hoor.

  Fijne dag Liefs José

 7. We hebben nog het complete oude monopoly spel en we spelen het nog geregeld met de kleinzoon.
  In feite vindt hij het oude spel op wat voor rede dan ook leuker dan het moderne.

 8. Als ze via het netwerk samen een spel doen, zijn er behalve dat moeder niets in handen heeft geen verschillen, hoop ik!
  Wel heel leuk om deze twee foto’s samen te zien!
  groetjes,

 9. Moeders breit niet… nee, dat kan niet via de laptop… maar verder doen ze in wezne gewoon hetzelfde!

 10. @Tineke, gisteren zag ik de tweede foto in de Volkskrant staan en meteen moest ik aan deze foto denken:

  http://berthi.textile-collection.nl/2005/11/07/knus/

  Twee foto’s waar vader en moeder met hun twee kinderen op staan. Prachtig om deze naast elkaar te leggen.

  De slagzin van Philips ken ik niet, wel zag ik net een oud reclamefilmpje van Philips uit de jaren 60 met de volgende tekst:
  ‘De gezelligheid in huis is weergekeerd, dankzij het onovertroffen Philips apparaat.’ Hier gaat het om de radio.

  @Mieke S, een groot verschil! Ik heb ook graag goed licht in huis, mijn voorkeur gaat dan ook uit naar de tweede foto.

  @Lupineke, zo zal het altijd blijven, in wat voor tijd we ook leven.

  @els h, enig!

  @antje, de kleding heeft zich nog aangepast aan deze tijd!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *