Sinterklaascadeautje per post

Sinterklaas heeft het druk vanavond, hij maakt overuren. Gelukkig heeft hij hier ervaring mee, samen met zijn pieterbazen. Ik merkte dat Sinterklaas zijn cadeautjes niet alleen aan huis bezorgt, maar tegenwoordig ook gebruik maakt van de post.


Had Sint al eens iets vernomen?
Er zou een boek over lappen in een Weeshuis komen?
Helaas dit jaar nog niet, zei Piet, volgend jaar misschien?
Al ligt dat nog in het verschiet.
Hier een oud plaatje, zet het goed in ’t zicht zodat het boek volgend jaar in de winkels ligt.

Lieve Sinterklaas,
Dank u (ik spreek in de u-vorm, want gisteren was u bij Carlo en Irene op bezoek waarbij u vertelde dat de kinderen de je- en jij-vorm mogen gebruiken maar volwassenen u moeten zeggen) wel voor dit mooie cadeautje. Ik moet u zeggen dat u ontzettend goed op de hoogte bent en dat waardeer ik enorm. Nu voel ik me behoorlijk schuldig dat het merklappenboek over de weesmeisjes er nog niet is. Het liefste had ik gehad dat het boek vandaag in de boekwinkel zou liggen. Heel vervelend dat ik u moet teleurstellen. Toch… wil ik u vertellen dat ik niet stil heb gezeten. Aan het begin van dit jaar kwam daar de Friese merklap 1786 op de proppen. U weet wel, de merklap uit de reclame van Douwe Egberts. Wat een prachtige merklap, maar o, wat een werk om de originele lap op te sporen. Het is me gelukt, zoals u weet, en het patroon is zelfs boven water gekomen. Veel borduursters zijn aan het borduren om een nieuwe serie Friese merklap 1786 anno 2011/2012 te maken. Daar kwam dan ook nog de mangeldoekenexpositie tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen voorbij. Super gezellig, maar ja, het kost de nodige voorbereidingstijd. Tja, en dan kwam daar op 23 augustus de blogverhuizing. Een fluitje van een cent werd gezegd. In twee dagen tijd zou deze hobbel genomen zijn. Nou, ik kan u zeggen dat Weblog zich behoorlijk heeft verslikt in deze megaklus. Op 20 september nam ik het besluit om mijn blog onder te gaan brengen bij mijn eigen website. Nieuwe omgeving, nieuwe naam. Hoe bereik ik mijn trouwe lezers? Al mijn aandacht en tijd werd opgeslokt om mijn nieuwe weblogadres aan mijn lezers kenbaar te maken. Na 2,5 maand kan ik zeggen dat mijn blog op mijn nieuwe plekje goed op de rails staat. Tijd om mijn aandacht te gaan richten op de weesmeisjes, Sinterklaas. Tussen alle bedrijven door ben ik ook absoluut bezig geweest met de Burgerweeslappen, maar al met al staat dit nog niet goed op de rails. Binnenkort zal ik een update plaatsen en vanaf 1 januari 2012 zal op deze plek voortaan niet zeven logjes per week te lezen zijn, maar drie zodat al mijn aandacht naar de merklappen van het Burgerweeshuis kan gaan. O ja, en volgend jaar moet u, Sinterklaas, het merklappenboek in bezit hebben!

13 gedachten over “Sinterklaascadeautje per post

 1. Berthi beste kind..je krijgt algehele absolutie van de SINT !!
  tegen zo’n reeks van argumenten is hij niet opgewassen…maar laat zich een ander jaar graag verrassen !!

 2. Berthi, jij bezig bijtje.
  Dit jaar is er veel op je weg gekomen.
  De verhuizing had je in haar greep.
  Je hebt een wijs besluit genomen.
  En bent voor je zelf begonnen.
  Wij hoeven je niet langer te missen.
  Volgend jaar gaan wij allen genieten.
  Van het weeshuismerklappenboek.
  Dit is mijn sinterklaasgedicht!!!!!!!!!!!!
  Helaas was de rijmpiet al naar Spanje.

 3. Heerlijk de gedichten van mijn voorgangers !!!
  In ieder geval veel succes met je goede voornemen.

 4. nou, sint moet wel een hart van steen hebben als hij zou mopperen.
  ik denk integendeel dat hij zegt: ‘berti, mijn beste kind dat heb jij allemaal goed gedaan, ik ben trots op je!’

 5. Ik denk dat de Sint
  jou een kanjer vindt!
  En ook Zwarte Piet
  bestrijdt dat niet!
  Neem met bloggen wat gas terug.
  Dan komt dat weeshuisboek er vlug.

 6. In een boek maken gaat ontzettend veel tijd zitten. Dat moet de Sint toch beseffen. Het komt, laat je niet haasten.

 7. Opgegroeid met de ferme regel “Stel niet uit tot morgen wat ge heden doen kunt”, heb ik inmiddels een nieuwe: “Doe vandaag waar ge vandaag zin in hebt”.
  Dat kan ik aanbevelen hoor. En dat boek dat komt er wel!

 8. Ja, Berthi, het was mij het jaartje wel….Gelukkig is alles op zijn pootjes terecht gekomen en nu is er tijd en aandacht voor weer andere plannen. veel succes met het boek, ik kijk er naar uit!
  *o,ja, ik haalde een oud project van jou uit de kast!

 9. Volgens mij is het net als bij koken: slow-food smaakt veel beter dan fast-food…! Dus: het boek kan alleen maar mooier worden als het meer tijd krijgt!!

 10. Dat boek komt er vast en zeker… Je was al van plan om wat gas trerug te nemen toen weblog ineens verdween! En het kost tijd om je lezers terug te winnen… Maar Sint, nee, die is niet ontevreden hoor! Hij is niet zo knorrig als hij er uit ziet…

 11. Hallo Berthi,
  Op dit moment zijn de al bekende “weeshuislappen”van Gijsbarta Diederika Braune, oud 12 jaar, anno 1877 en van haar zus Ernestina Johanna Braune, oud 11 jaar,anno l878 en l879 tentoongesteld in het Museum voor Naaldkunst
  te Winschoten.
  De lappen staan afgebeeld in ons boek Uit Kiep en Bazar en op de weblog
  van Nuttig en Fraai.
  Hennie Stevan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *