Kleurrijke wereld


Eerst was Rob van den Hout bezig om allerlei soorten meubels te beschilderen, maar sinds een jaar is hij vooral druk om van sloop- en ‘weggooi’materialen mooie dingen te maken, zoals lampen, poppenhuizen, elfenbomen en schalen. Hij noemt zijn werk macromodelleren, omdat hij van oud ijzer en hout modellen maakt en deze inkleurt met allerlei soorten wol en stof. Het materiaal dat hij gebruikt krijgt hij van Jan en alleman. Geld hoeft hij er niet mee te verdienen. Alles wat hij maakt gaat weg tegen kostprijs. Overigens ziet hij zichzelf niet als kunstenaar, maar als kunstenmaker.


Het ‘patchwork’ vrijheidsbeeld van Rob van den Hout is onlangs verkocht en verhuisd naar Blauwestad. De verhuizing kun je volgen in dit filmpje.

5 gedachten over “Kleurrijke wereld

  1. Leuk is dit! Het doet een beetje denken aan de dingen die we in de jaren 60 en 70 maakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *