Last minute sinterklaascadeautje


Anneke Vahrenkamp heeft jaren het vak handvaardigheid gegeven op de basisschool. Leerlingen van groep 8 liet ze een stoffen kralenketting maken. Hiervoor neem je een reep stof, vervolgens maak je een tunnel en stop je op verschillende plaatsen een knikker die afgesloten wordt met een ringetje zodat de knikker op zijn plaats blijft zittten. Simpel om te maken, maar het resultaat mag er zijn!

18 gedachten over “Last minute sinterklaascadeautje

 1. Leuk idee! Hier kun je lekker eindeloos mee variëren.
  In plaats van de ringetjes kun je ook mooie draadjes knopen of voor een stoer effect rubber ringetjes nemen.
  Ook kun je de knikkers vervangen door oude of lelijke kralen.
  Neem wel een soepele stof!
  Helemaal chique wordt het met een lurex stofje.

 2. Wat een vreselijk leuk idee! Zijn die knikkers niet zwaar om je hals? Misschien zou je ook houten kralen kunnen nemen… leuk om uit te proberen!

 3. Erg leuk! Ik zou wel de knikkers vervangen door iets wat minder zwaar is.

 4. Wat een leuk idee om met de kinderen te maken fijn dat je er weer bent met een nieuwe website k, geniet er van nog een fijne dag Henny

 5. WAt een leuk idee,deze blijft vast in mijn hoofd zitten,om nog eens met mijn kleindochter te maken.

 6. Je kunt allerlei variaties bedenken op deze ketting. Anneke heeft een reepje stof genomen wat ze over had van een rok die ze zelf had gemaakt. Natuurlijk kun je i.p.v. knikkers ook oude kralen nemen. Een leuk werkje om met kinderen te maken. Simpel, snel klaar en een geweldig resultaat!

 7. Super idee !!!
  Of kleine tempex -balletjes,die zijn nog lichter denk ik

 8. @Mien B., goed idee, misschien kun je dan zelfs kleinere en grotere tempex-balletjes afwisselen.

 9. Even nog een toevoeging papieren balletjes vonden we te licht op de fiets waaide hij steeds omhoog. Knikkers (pinkies) kon beter licht lekker degelijk net “bloedkoraale” strengen.Hoeten ringetjes in bij passende kleur koop je in de betere handenarbeidwinkel. groetjes anneke.

 10. @Anneke, O, ik had helemaal niet aan de wind gedacht terwijl wij daar dagelijks mee te maken hebben! Het is duidelijk, we gaan voor de knikkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *