Textielpost – Vaticaanstad (Città del Vaticano)


KarinvH: ‘Prachtige wandtapijten gezien in het Vaticaans Museum, helaas geen kaartjes van te koop. Dit kwam het dichtst bij het idee van een textielkaart. In ieder geval een heel bijzondere postzegel èn een bijzondere poststempel! Iets voor verzamelaars.’


Voor Textielpost passeren diverse landen de revue in mijn gedachten, maar laat ik nu geen enkele keer aan Vaticaanstad gedacht hebben. Wat een geluk dat KarinvH daar was en ook aan een textielkaart dacht! Paus Benedictus XVI draagt een zeer rijkelijk versierde stola die geborduurd is met gouddraad. De postzegel en poststempel zijn prachtig! Op de postzegel staat paus Johannes Paulus II afgebeeld met de vermelding 1 mei 2011, de dag van de zaligverklaring van deze paus.

Paus Benedictus XVI bracht in 2008 een bezoek aan de VS, waar ik in deze log over schrijf. Het Nijmeegse bedrijf Stadelmaier kreeg toen de eer om de nieuwe garderobe voor de paus, kardinalen, bisschoppen en priesters te maken. Dat er veel kan gebeuren in een paar jaar tijd, blijkt uit het feit dat Stadelmaier in december 2010 failliet is verklaard. Een poging tot een doorstart mislukte zodat de Belgische firma Slabbinck het merk en de auteursrechten op modellen van Stadelmaier heeft overgenomen. Zij maken de modellen van Stadelmaier in hun atelier in Brugge.

9 gedachten over “Textielpost – Vaticaanstad (Città del Vaticano)

 1. Eervolle opdrachten krijgen is meestal niet hetzelfde als winst maken. Het zou wel eens kunnen zijn dat ze dit soort dingen bijna voor niets moeten doen en daaraan failliet zijn gegaan.

 2. Jaja, het ‘Sabto Subito’ kan ik me nog herinneren :-))
  Prachtig borduurwerk is dat kerktextiel. Benedictus is duidelijk fan van rijk werk. Ik denk niet dat hij ooit zalig verklaard wordt….

 3. Wat een prachtige kaart, de Paus op reis via kaart naar Nederland,
  hem wel bekend van “de bloemen uit Holland”.
  Jammer dat Stadelmaier het niet heeft gered, weer een “handwerk” bedrijf uit Nederland verdwenen.

  Nu ga ik proberen om de woordverficatie in te voeren, jammer dat dit allemaal nodig is.

 4. @Elma, ja, erg jammer dat ik de woordverificatie moet invoeren, maar het kan gewoon niet anders. Ik heb enkele weken aangekeken of de hoeveelheid spam zou afnemen. Nee dus! Elke dag was ik een ruime tijd bezig om de reacties door te lopen. Geen beginnen aan. Tussen de spam kwamen ook de reacties te staan die ik moest toevoegen.

 5. @Annemie F., in het begin moest ik even wennen aan het lettertype, maar het went inderdaad snel! Nu weet ik niet beter!

  @lheurebleue, misschien is de concurrentie wel erg groot op dit gebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *