Sinterklaassfeer

De goedheiligman shopt veel online, vernam ik. Jammer, want hierdoor mist hij de sinterklaassfeer in de steden en dorpen, of… is die sfeer ver te zoeken?

De eerste vier foto’s maakte ik van de Bijenkorf etalages in Eindhoven op 12 november 2011, de andere foto’s zijn vanmiddag in Venlo gemaakt.

Het thema voor de Bijenkorf dit jaar is Radical Magical. Hier kun je een leuk filmpje bekijken. In Amsterdam kon je gisteravond het spektakel Turn on the lights beleven.

12 gedachten over “Sinterklaassfeer

 1. toevallig vanmiddag de etelages gezien in Amsterdam, apart zeggen we dan !!;-)

 2. Moet ik er wel even bij zeggen dat het mooie foto’s zijn die de sfeer duidelijk weergeven !!;-))
  Ik zelf was in Amsterdam meer onder de indruk van het tentenkamp van Occupy en de veelheid van mensen van allerlei pluimage.

  Welterusten….MM

 3. Wat leuk dat je door Venlo loopt en ons mee laat genieten.
  Het versieren van de etalages is ook een hele kunst en zien doet verkopen.

 4. @MM, het thema Radical Magical heb ik bij de Bijenkorf in Eindhoven niet gezien. Misschien vanwege bezuinigingen kozen ze daar wederom voor het thema knuffelbeesten?

  Mooi dat deze foto’s toch iets laten zien van de sinterklaassfeer!

  @elma, windowshoppen is ook leuk!:-)

  @Saskia, we moeten Sinterklaas toch niet in een hoekje stoppen!:-)

  @Mieke S, een mooie kleurrijke muts!

 5. @Berthi
  In een artikel in het ED las ik dat de Bijenkorf in Amsterdam en Rotterdam het Radical magical thema meteen heeft doorgevoerd. Bij de andere Bijenkorfen is er eerst een Sintetalage. Maar na de Sint en voor 15 december zorgen ze dat in iedere etalage het Radical magical te zien zal zijn. En direct na kerst beginnen ze al met de etalage voor december 2012.

 6. Ik vind vooral die foto met dat bord met dat verlanglijstje erop leuk…de kinderen in Bodvalenke (Blog 22/11) zouden er nog een lekkere warme trui bij opschrijven….Ik maak dus even misbruik van deze blog (sorry Berthi) om te melden dat er inmiddels 32 aanmeldingen zijn. Dank dank! Nu de rest nog !!!!???? Er zijn, om jullie misschien over de drempel te helpen, nog veel kleine kindertjes in de “aanbieding”. Kleine klusjes dus!
  Meld je aan: pincegaleria.nagypall@gmail.com

 7. Tja, in Venlo is tenminste nog een en ander van Sint te vinden, ik vind het hier bedroevend weinig… Mijn hoop is nu op Kerst gevestigd, blijkbaar wil men onze binnenstad na het vertrek van de Sint omdopen tot een scandinavische binnenstad, met een Zweedse, Noorse, Deense en Finse winkelstraat inclusief schaatsbaan op de markt… We gaan het zien, als echt iets bijzonders wordt dan laat ik het zien! Ondertussen smachten we naar meer ‘Sintsfeer’!

 8. ‘Vroeger’ ging ik elk jaar tegen de sint wel naar ‘de stad’ (= Rotterdam), speciaal ook om naar de etalages van De Bijenkorf te kijken. Daar komt al heel lang niet meer van en ik nam voor het gemak maar aan, dat De B geen spectaculaire etalages meer maakte in december. Niets is blijkbaar minder waar!

 9. @Jenny, dat is goed om te weten! Dank voor deze aanvulling!

  @Frouke, super dat er al zoveel truien worden gebreid! Het gaat goed komen.

  @Lupineke, wat een plannen! Je maakt me nieuwsgierig!

  @Neeltje, gelukkig houdt de Bijenkorf de traditie in ere! ‘Iedereen’ heeft het altijd over de Sint etalages van de Bijenkorf. Ze maken er altijd iets moois van. Deze keer zelfs sprookjesachtig mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *