Enkosi Kakhulu – Hartelijk dank

Erica-Maria ter Hofte heeft het merk Enkosi Kakhulu opgericht, met het idee om zwarte vrouwen in haar omgeving aan werk te helpen, met het maken van tassen, schorten en ander keukentextiel waarmee zij bijvoorbeeld weer de school van hun kinderen kunnen bekostigen. De mensen wonen allemaal in het Tsitsikama gebied in Zuid-Afrika.

Erica-Maria: ‘Enkosi Kakhulu betekent hartelijk dank in het Xhosa. Ik ontwerp tassen, kleding en andere handgemaakte creaties in Zuid-Afrika. De producten worden vervaardigd door de arme bevolking in de locale townships. Er werken vrouwen bij mij aan huis voor Enksosi Kakhulu op ons melkveebedrijf in Zuid-Afrika. Verder worden de producten gemaakt door vrouwen die verder weg wonen waar ik de materialen en ontwerpen heenbreng en ophaal.

Een keer per jaar is er een tentoonstelling op onze boerderij in Twente waar ik de producten verkoop. Als je daar te zijner tijd een uitnodiging voor wilt ontvangen, stuur dan een berichtje naar dit e-mailadres: info@enkosi-kakhulu.com’

9 gedachten over “Enkosi Kakhulu – Hartelijk dank

  1. Mooi project. Het komt me bekend voor, waarschijnlijk op je oude blog al eens over haar gelezen.
    Groetjes

  2. Ik moet hier ook weer aan de Afghaantjes denken. Zelfde soort project, ander land. Blijft mooi in menig opzicht.

  3. Wat een ontzettend leuk idee. Ondanks dat je al eerder aandacht er aan hebt geschonken blijft het goed om ons op de hoogte te houden.

  4. Prachtig dat op deze manier vrouwen blijven handwerken en er ook wat mee kunnen verdienen.
    De eend ziet er prachtig uit.

  5. Prachtig borduurwerk en dat ook nog eens voor een goed doel.Zo zie je maar weer,waar borduurwerk al niet goed voor is.Groet Truus

  6. My daughter chose Erica Maria ter Hofte for a school project. We need personal detail about her eg date of birth and where she was born? More background about herself. Did she do a artwork of beads? Did she have any training? Thank you Suzette Krause

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *