Kerstpostzegels Zweden 2011


Textielpost draait niet alleen om de textielafbeelding op de ansichtkaart, maar ook om de postzegel uit het desbetreffende land zoals je weet. Tot mijn grote verrassing kwam ik er vandaag achter dat de Zweedse post op 17 november hun kerstpostzegels presenteren. Voor de binnenlandse postzegel is gekozen voor kerstbloemen en voor de buitenlandse postzegel het thema breien, zowel het traditionele als het moderne breien uit verschillende delen van het land. De prachtige serie bestaat uit kleurige mutsen, shawls, truien, wanten en sokken. Ik ben er helemaal weg van! Tja, en je snapt natuurlijk wel, dat ik hoop dat een reislustige lezer van mijn blog in de komende maanden een bezoek aan Zweden brengt…

De wanten zijn uit Dala-Floda in de provincie Dalarna en gebreid en geborduurd in het zogenoemde ‘rosenbroderi’. De mutsen zijn gebreid in de bingetechniek en uit de provincie Halland, laat eva.b. ons weten. De wantenzegel verschijnt ook in een velletje van vier met als extra een geborduurd bloempatroon.

31 gedachten over “Kerstpostzegels Zweden 2011

 1. Nou dat is toch helemaal te gek !! ga gelijk kijken wie ik voor dit Zweedse karretje kan spannen. !

  Iedere dag is er wel een verrassing tegenwoordig.

 2. De wanten zijn uit Dala-Floda in de provincie Dalarna en gebreid en geborduurd in het zogenoemde ‘rosenbroderi’. – De mutsen zijn gebreid in de bingetechniek en uit de provincie Halland.

 3. Wat een prachtige postzegels!! Wat een leuk begin van de dag om dit logje te lezen, hier word ik vrolijk van!

 4. Berthi, als ik graag zou reizen, dan ging ik in de kerstvakantie naar Zweden!
  Ik ken daar helaas niemand…..

 5. Superleuk!
  Een ideetje voor eigen postzegels!
  Inmiddels kun je bij postNL ook eigen decemberzegels laten maken (voordeliger dan “gewone” eigen zegels, maar een beperkte tijd te gebruiken, net als de kerstpostzegels).

 6. Dat zijn nog eens mooie postzegels,die de lezers van deze blog allemaal wel zouden willen gebruiken.Gr.Truus

 7. Post krijgen is altijd leuk en met zulke mooie postzegels SUPER !!!

 8. Ga het een vriendin vragen ,die woont in Zweden.

  Prachtig zijn ze,

 9. heb net gebeld volgende week komen ze naar Nederland,
  en brengen wat velletjes mee.
  Zal een velletje naar je sturen.

 10. Ik vind ze weer prachtig, zoals ik de Zweedse zegels vaak bijzonder mooi vind. Ik zou je met plezier geholpen hebben aan de zegels, maar zie dat het al verzorgd wordt. Veel plezier ervan!
  Groetjes van Gonny

 11. Wat jammer, dat ik niemand in Zweden ken en er ook niet naar toe ga. Ik vind de zegels hartverwarmend en ik hoop de kerstzegels toch nog eens ergens tegen te komen.

 12. Geweldig om de enthousiaste reacties van jullie te lezen. Deze Zweedse postzegels zijn dan ook echt te gek, zó ontzettend mooi! Iedereen valt hier toch voor?

  @Frouke, super! Dank je!

  @Lidy Verkerk, echt te gek, dat er een velletje ‘brei’postzegels naar mijn kant komt. Verder zou ik het ook ontzettend leuk vinden om een enkelvoudige textielkaart uit Zweden met een ‘brei’postzegel erop te ontvangen.

  @Jessie, ik zat ook al aan Joke uit Zweden te denken, maar ik geloof dat zij erg afgelegen woont.

 13. Te gek!hier word je toch helemaal vrolijk van!
  Krijg je kriebels in je vingers om ook te gaan breien?
  Maar de kerstballen zijn ook nog niet klaar,
  Handen te kort!

 14. Zou het niet een idee zijn om ook zo iets in Nederland te doen ik ben voor !!

  Wat is dit toch leuk voor onze hobby’s.

  Fijne dag Allemaal!!

 15. Saskia…de zegels blijven toch altijd geldig ??? je moet alleen wat extra bij plakkken !!

 16. @Licia: Je hebt gelijk! Ze blijven geldig. Alleen binnen een bepaalde periode te gebruiken zonder bijplakken.

 17. Mailtje naar mn vrienden in Zweden is de deur uit hoor! Nu maar hopen dat ze een mooie kaart bij de postzegel kunnen vinden….

 18. Misschien zijn ze wel gewoon digitaal te bestellen ????

  Anne.

 19. mooie zegels, daar kunnen de ontwerpers van Ptt of hoe ze ook nu heten, nog wat van leren. basje

 20. Hallo Berthi de eerste aanvragen komen al bij mij binnen, wil ze wel kopen voor de dames, en opsturen, ze zijn€1,30 per zegel, want het zijn de buitenlandse. De kroon staat zo hoog tegenover de € zodoende.

  Ik hoor het wel groetjes Joke en ja ze zijn schitterend.

 21. Van mij zul je geen Zweedse textielpost krijgen en zelfs de Scheveningse post had geen bijzondere zegel. ( was wel leuk geweest een eigen tentoonstellingszegel 🙂
  Bijzonder zijn ze wel, deze Zweedse kerstzegels.

 22. Berthi wat een mooie zegels! Gisteren heb ik op internet lang gezocht naar de manier waarop je écht geborduurde zegels zou kunnen gebruiken als porto, maar vond nog niets. Ik kwam echter wel prachtige voorbeelden tegen van zegels die met borduren te maken hebben. Breien was ik nog niet tegengekomen, erg leuk om die hier dan te vinden.
  Ik heb weer fijn bijgelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *