Warme Handen – Estlandse wanten en polswarmers


In 2005 leerde ik Carla Meijsen kennen bij de SnB-groep Utrecht en vanaf die tijd houden wij contact met elkaar. Allebei zitten we niet stil en zijn we druk met diverse activiteiten. Carla richtte samen met Hilly van de Sluis The Dutch Knitters op. In het land geven zij workshops en vorige maand presenteerden zij hun eerste boek Warme Handen – Estlandse wanten en polswarmers. Vorige week woensdag viel dit fraaie boek bij mij op de deurmat.


In 2010 werd de eerste reis naar Estland gepland, maar hiervoor was er al belangstelling voor de breitradities van dit land. Vanaf 2007 worden er workshops gegeven over Estlandse breitechnieken.

Het blijft niet bij deze ene reis naar Estland. Carla en Hilly zijn zo gefascineerd door de schoonheid van de breikunst dat zij zich verder willen verdiepen in de patronen. Zij bezoeken musea en leren de breitechniek van ervaren Estlandse breisters, met als resultaat een boek over de Estlandse wanten en polswarmers.


In het boek zijn patronen voor elf wanten en twee polswarmers opgenomen. Alle patronen zijn voorzien van duidelijke beschrijvingen en teltekeningen. De gebruikte specifiek Estlandse technieken worden uitvoerig beschreven en zijn voorzien van vele detailfoto’s.


Warme Handen – Estlandse wanten en polswarmers telt 60 pagina’s, is rijk geïllustreerd en zowel Nederlands- als Engelstalig. Prijs: € 20, inclusief verzendkosten binnen Nederland. ISBN: 9-789081-795500.

15 gedachten over “Warme Handen – Estlandse wanten en polswarmers

 1. Wat een gezellige boeken komen er de laatste tijd op de markt..
  Eerst de Kerstballen en nu de Estl.wanten.
  Heb je er ook een handtekening in van Carla M …DAN IS HET NOG EEN COLLECTORS ITEM OOK.
  OOK AL BREI JE NIET…DEZE BOEKEN ZIJN ZO LEUK EN MOOI UITGEGEVEN DAT JE ER GRAAG IN SNUFFELT.

 2. Lijkt me echt een fantastisch mooi boek! Dat gaan we onthouden en misschien aanschaffen!

 3. Ja, ik had er van gehoord, wat ziet het er goed uit! Zij hebben mij nog geleerd hoe ik moest ’twined knitten’, Erg leuk om te doen, ik heb er ook wanten mee gebreid!!

 4. @Licia Huizer, de handtekening ontbreekt nog, maar die komt er vast nog eens in!

  Ik vind het geweldig dat de laatste tijd weer veel handwerkboeken uitkomen. De Estlandse wanten vind ik prachtig, ook al heb ik op dit moment geen tijd om ze te breien. Gelukkig heb ik mijn gebreide wanten uit Letland!:-)

  http://berthi.textile-collection.nl/2005/11/22/breiwerk_uit_le/

  @lheurebleue, ik weet niet of dit boek in de boekhandel te koop is. Ze geven het boek in eigen beheer uit.

  @Betty, leuk dat jij een workshop bij ze hebt gevolgd!

 5. Jaa, hij staat op mijn lijstje!! Ik ontmoette de dames op de Handwerkbeurs en heb nu spijt dat ik het boek niet meteen gekocht heb! Maar ja, ook zoveel andere mooie dingen lonkten… Ik begreep wel van één van hen, dat hij via Internet te bestellen is (waar weet ik – nog – niet).

 6. @ lupineke, ja dat weet ik wel: info@thedutchknitters.nl, daar kun je het boek bestellen. Ik heb inmiddels dit boek, met handtekening, van deze twee getalenteerde breisters in mijn bezit. Het is een echte aanrader!

 7. Ha, dat is een must, dat boek. Ik heb de workshop estlands kantbreien bij Carla en Hilly gedaan. Interessant en gezellig.

 8. Bij mij staan de handtekeningen er in. Ik heb het boek bij ze gekocht in de Ahoy.
  Overal waar ze zijn ga ik bij ze langs een praatje maken is altijd zo gezellig.
  Ik ben er blij mee, alles staat er goed in beschreven. Maar nu nog een keer uitproberen.

  Liefs José

 9. weer zo’n mooi boek, ik geloof dat ik mijn leven 7 x moet leven om alles te maken wat ik aan plannen in de kast heb staan;-))

 10. Bedankt voor de tip Berthi,ga hem zeker bestellen,ik denk
  dat wij deze winter de wanten wel nodig hebben volgens de weerkundigen.
  Lieve Groet Geer,

 11. heb het al in huis zonder handtekening want dan zou het langer duren.

  Geweldig boek !!!!

 12. Vanmiddag is het boek besteld. Want na het sokken breien voor de warme voetjes ,
  de kantshawl voor een warme nek, zijn nu de handen aan de beurt om lekker warm te worden. Heerlijk die ingebreide patronen.
  Anneke SK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *