Wasvoorschrift


Vanaf het moment dat de kinderen zelf op pad gaan voor hun kledingaankopen, luidt mijn advies: ‘lees het labeltje!’, maar een etiket met zo’n bijzonder advies zijn ze nog niet tegengekomen!

22 gedachten over “Wasvoorschrift

 1. @eva.b., ik kreeg gisteren van Mariet deze foto toegestuurd. Zij kreeg hem weer van haar dochter, en zij van iemand uit Duitsland. Zo verspreidt zich deze afbeelding over internet.

 2. Leuk! Dat doet me denken aan een sticker bij AH. Jaren geleden toen je nog zelf moest afwegen en een sticker op het product moest plakken, verscheen een keer het opschrift: bananen, geel en krom.
  De ‘ontvanger’ stuurde deze naar de Volkskrant, die het publiceerde.

 3. Toevallig (?) vanmorgen op tv een item over een workshop “Wassen en strijken”!
  Moeders zijn tegenwoordig blijkbaar niet in staat (te weinig tijd?) hun kroost dit soort praktische vaardigheden bij te brengen.
  Of zijn ze misschien te aardig en willen ze hun kinderen deze vervelende werkjes besparen (ten koste van zichzelf)?

 4. Leuk Berthi. Toen we voor het eerst zonder kinderen op vakantie gingen had ik de temperaturen en het te gebruiken wasprogramma opgeschreven voor de thuisblijvers, zo ook voor katoenen truien. Het was mei en warm weer, dus het wasprogramma voor wol had ik niet in het schriftje geschreven. Onze zoon droeg in deze tijd toch een wollen trui en heeft ‘m ook gewassen, gevolg was dus een gekrompen trui.

 5. Wat een prachtig label!!
  Mijn moeder heeft zo ook veel voor ons gewassen en gestreken. Als ze bij ons gegeten had, dan zei ze al gauw: “ik neem het tafelkleed wel mee” of “zal ik die mooie trui voorzichtig voor je wassen”?
  Toen mijn kinderen voor het eerst hun kleding gingen kopen moesten ze voor mij ook altijd in het label kijken om te zien of er wel een percentage natuurlijke materialen in de trui of t-shirt zat. Ik denk dat ze het nu niet meer doen!

 6. Heel leuk en origineel!
  Als Moeder dan bij inlevering maar even uitleg geeft!

 7. Ha,ha,ha, hier moet ik heel erg om lachen want zo zal het vaak gaan, zelfs zonder dat het etiket dat aanraadt.
  Wat een prachtige kaarten heb je uit Ierland gekregen Berthi en wat leuk om een patroontje van Elma cadeau te krijgen voor een motief uit haar stoplap, dankjewel!

 8. Mijn twee jongste zonen kregen op de middelbare school les in etiketten lezen. Zo hebben ze mij uitgelegd op welke temperatuur het strijkijzer moest staan, iets met stippen o.i.d. Ik wist dat dus niet.
  Maar dit etiket vind ik heel leuk !
  Margriet

 9. O, wat leuk. Deze vind ik zeer geslaagd Bij onze wasmachine hangt ook een lijst van wie, wat en hoe gewassen moet worden. Wil niet zeggen dat alles goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *