Duct tape ofwel Duck tape


In je agenda staat een sollicitatiegesprek genoteerd. Natuurlijk wil je jezelf goed presenteren en daar hoort gepaste kleding bij. Maar wat te doen als de nette broek te lang is en je niet zo handig bent met naald en draad? De zoom van de broekspijpen omslaan op de juiste lengte en vervolgens de nietmachine pakken en met nietjes de zoom vastmaken, zoals Peter deed, is een optie, maar niet de meest ideale. Eline bedacht iets beters. Ze nam Duct tape ook wel Duck tape genoemd, een zelfklevend en waterafstotend plakband op textielbasis en bevestigde deze plakband op de omgeslagen zoom. Een noodoplossing die perfect werkte, maar gisteren bracht ze toch haar broek met het verzoek of ik die korter wilde maken. Natuurlijk doe je dat. De broek is mooi ingekort en gestreken. Nu de baan nog…

14 gedachten over “Duct tape ofwel Duck tape

 1. Geweldige oplossing ☺
  Een creatief aardje naar haar vaartje zou je kunnen zeggen.
  Of zo de ouden zongen……….

  Succes met de sollicitatie!

 2. haha! en of ik duct tape ken: mijn zoon gebruikt het zowat voor alles – zelfs voor de meest onwaarschijnlijke dingen. een must have!

 3. Geweldige oplossing van Eline, wij deden het ook wel eens met de nietmachine! En ja, hier gebruiken we dat spul ook te pas en te onpas, we zouden niet zonder kunnen! Fietsen, dozen, gereedschap, alles wat noodhulp nodig heeft krijgt dukteep!

 4. Ik doe kledingveranderwerk voor een winkel. Sommige klanten zijn zo slim om hun nieuwe – te lange – broek niet direct korter te laten maken maar hem eerst te dragen en te wassen. Daarna komen ze terug met het verzoek om de broek ‘fatsoenlijk’ korter te maken. Ze hebben de zoom zélf ‘provisorisch’ vastgezet. De hoeveelheid tijd die het mij kost om dat provisorische los te halen….ijzergaren vierdubbel, zo strak mogelijk aangetrokken, dikke knopen erin gemaakt…..waren ze maar allemaal zo verstandig als Eline!

 5. Er is nog altijd hoop, maar het duurt nog een aantal jaren. Dit jaar lag er bij onze dochter geen enkel verstel werkje.
  Tijdens het strijken van haar jurkje ontdekte ze een klein torntje en dat heb ik meteen gemaakt.
  Één draadje kreeg ik mee voor de juiste kleur. Van haar jas was een knoop af en het ontbrak aan de juiste kleur garen en dat haal je bij mama.

 6. Veel succes, en.. ik deed het toen ik als dietist werkte en een witte jurk droeg weleens met pleisters! Werkte goed hoor!

 7. @Saskia, o, wat een vondst! Een mooie stropdas hoor!

  @Lupineke, nee toch, jullie gebruikten ook wel eens een nietmachine voor de mooie kleding!?

  @Mieke S, Duck tape is inderdaad super gemakkelijk te verwijderen en het laat geen plakresten achter. Dus ideaal!

  @Elma, je bent en blijft onmisbaar!

  @Willy, (*_*) (*_*)(*_*)

  @Anny, die oplossing heb ik eerder gehoord. Wat is iedereen toch creatief met het korter maken van kleding.

  @MarianneP, volgens Eline is Duck tape aan te bevelen!:-)

 8. En Ducktape is nu ook in Nederland verkrijgbaar in leuke kleuren en prints om bijv. een portemonnee, tas of roos van te maken op hobbytape.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *