Gebreide kerstballen van Arne & CarlosWe kunnen nu al vaststellen dat dé kerstviering voor 2011 zonder uitzondering de gebreide kerstbal van Arne & Carlos is. Arne Nerjordet uit Noorwegen en Carlos Zachrison uit Zweden zijn bekende modeontwerpers en schreven het boek Kerstballen breien met Arne & Carlos. Het boek gaat uit van één basispatroon voor alle 55 verschillende kerstballen. Niet alleen geoefende brei(st)ers kunnen aan de slag, maar ook beginners. Het duo past de traditionele Scandinavische motieven toe op de kerstballen. Heb je vragen over hun patronen dan zijn ze vast bereid een antwoord te geven het komende weekend, want ze zijn op 5 november op de KreaDoe in Utrecht en op zondag 6 november in de Bijenkorf Amsterdam van 14.00 tot 15.30 uur. Zaterdagavond zijn de mannen te gast in het tv-programma van Paul de Leeuw.


Mocht het je ontgaan zijn, hier is een leuk filmpje te zien over Arne & Carlos.

De eerste twee foto’s zijn van Ragnar Hartvig/Cappelen Damm, de onderste foto van GAVE & INTERIØR.

19 gedachten over “Gebreide kerstballen van Arne & Carlos

 1. @Betty, ik zag ze op je blog al voorbijkomen! Mooi zijn ze!

  @Willy, ik ga kijken!

  @MM, ja, ook ik kom ze overal tegen. Zonder enige twijfel kunnen we spreken van een echte Arne & Carlos hype! Leuk om over tig jaren te zeggen dat dé trend van 2011 de gebreide kerstbal van het bekende ontwerpersduo Arne & Carlos was.

 2. Onvoorstelbaar, wat hebben deze mannen een succes met hun gebreide kerstballen. Paul zal er wel weer wat moois van maken.

 3. Als Wieke nou maar niet met die gebreide onderbroek op de proppen komt…..dan zijnde rapen gaar bij Paul de Leeuw !!

 4. Beste Berthi,
  Ja … in Delft zijn de kerstballen ook in beeld. Er is zelfs een wedstrijd geweest. Bij boekhandel Huizer ( familie van Lies?) zijn de kerstballen te zien. Vorige week ben ik bij een workshop ‘kerstballen breien’ geweest. Deze werd gegeven in breiwinkel Knotten ( nieuw in Delft). Daar werd het patroon d.m.v. het model ‘voordoen-nadoen’ uitgelegd. En het is een succes, hoor! Vriendinnen willen het weer van mij leren. Zo komt een balletje aan het rollen!

 5. Ook hier liggen al wat ballen klaar voor in de boom… toen ik het 2-tal op de achterkant van Textiel Plus zag staan ( in een advertentie voor het boek) was ik direct verloren… en de hype is nog niet over… er is ook een nieuw boek met poppen… daarvoor even naar youtube!

 6. Het boek ligt hier en zoals altijd moet er eerst nog het een en ander af…..Het zal wel pasen worden voor ik er aan kan beginnen 🙂

 7. Ik ben eigenzinig (of -wijs ;-)). Hier dus geen gebreide ballen in huis.
  Maar leuk zijn ze wel!

 8. Ze zijn leuk , In de boom oude ballen liefst glas en de str figuren van vele jaren geleden. allemaal aan de bal dit weekend ‘ veel plezier dan, Basje

 9. het is inderdaad een hype, ik verkoop dagelijks wol(of acryl) om deze ballen te breien en binnenkort volgt een workshop in Rotterdam.
  Ik begreep dat de heren as zaterdag in een boekhandel in Rotterdam een workshop geven en zondag in de Bijenkorf in Amsterdam?
  Zij hebben een en ander echt heel slim en goed aangepakt, een aandoenlijk tweetal op de voorkant van het boek dat in no time overal uitverkocht was.
  nb. Ik heb het boek ook gekocht, ik kon het ook niet weerstaan.

 10. wij gaan ze ook breien, met een groepje, én dan verkopen voor het goede doel. ze zijn leuk!

 11. Ik ben nog niet gevallen voor de zelf gebreide ballen. Vind ze wel leuk om ze te zien maar niet om in een boom te hangen. Bij sommige mensen zal het zeker leuk staan in huis daar ben ik helemaal mee eens.

 12. Ik vind het leuk om te zien dat het breien van de Arne & Carlos kerstballen zo populair is. Het is ook erg verslavend!
  In de webshop van http://www.funkytyger.nl verkopen ze de echte Arne & Carlos breipakketten met Rauma wol. Deze wol wordt ook door Arne & Carlos gebruikt in hun boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *