De Goedgemutste Breicampagne

In 2006 startte Innocent Drinks in Nederland de campagne Brei een hoedje. Men hoopte in dat jaar 10.000 gebreide mutsjes voor de smoothies bij elkaar te krijgen. Per verkocht flesje zou er € 0,50 naar het Nationaal Ouderenfonds gaan. Zij zouden er gezellige kerstdiners voor eenzame ouderen van organiseren.


Dit jaar werd de breicampagne door Innocent Drinks wederom georganiseerd. Nu zijn er zelfs ruim 89.000 mutsjes gebreid voor de smoothies en per verkocht flesje gaat er € 0,20 naar het Nationaal Ouderenfonds. Ook dit jaar worden er weer kerstdiners georganiseerd voor eenzame ouderen. Gisteren is de verkoop van de smoothies met de zelfgebreide wollen mutsjes begonnen. Je kunt ze onder andere kopen bij Albert Heijn. Deze mooie actie wil ik graag ondersteunen en zo vulde ik vandaag mijn koelkast alvast met drie gemutste flesjes. Tja, en nu zou het best leuk zijn om te weten wie deze fraaie mutsjes heeft gebreid? Een mooie zoektocht…

16 gedachten over “De Goedgemutste Breicampagne

 1. Ik heb ze in ieder geval niet gebreid, maar ik haak wel mutsen voor een ander goed doel. Ik heb een blog geopend waarop ik handgehaakte mutsen verkoop voor mensen die door chemo hun haar zijn verloren. Maar aan 89.000 kom ik nog niet.
  Zie kroontjes-waterleliedesign.blogspot.com

 2. hallo Berthi, ik was deze actie vergeten, dank je voor het herinneren hieraan!
  fijne dag!

 3. Mooie actie en het is een leuk gezicht al die kleurige mutsjes. Ik heb ze vorig jaar bij iemand op het weblog gezien, zij was van deze mutsjes aan het breien, maar daar kan ik dus nu geen linkje naar plaatsen.

 4. Wat een geweldige actie! Ik hoop dat veel oudere eenzamen een heerlijk kerstdiner krijgen dankzij dit project en ik ga z.s.m. na AH om gemutste flesjes!
  Bedankt voor de tip Berthi!
  Groetjes,

 5. Wat een gave actie, ik had er nog niet van gehoord of gezien… Moet ik vandaag nog naar ome Appie? Waarschijnlijk wel, ik ga meteen kijken! Succes met de zoektocht!6

 6. Ben ik nu een sacherijn, of zijn er meer mensen die zich boos maken om deze zo op het oog sympathieke actie? Overal ter wereld worden vrouwen te weinig betaald voor hun handwerk, nu doet Innocent er ook al aan mee door voor een mutsje slechts 20 cent over te maken aan het goede doel. Ik vind 20 cent per gebreid mutsje een armzalige fooi. Innocent maakt, niet zo onschuldig, zo goede sier met de arbeid van breisters, terwijl die niet eens de materiaalkosten of verzendkosten vergoed krijgen?! Natuurlijk is het leuk dat ze eenzame ouderen zo meer aandacht bezorgen, maar over de rug van handwerksters krijg ik daar een vieze smaak van in de mond.

 7. Lilian heeft daar een goed punt.
  De creatieve mutsjesbreisters (M/V) kunnen het geld van de materialen en de portokosten beter direct op de bankrekening van de Stichting National Ouderenfonds storten:
  Rekening 25.05.05 t.a.v. Stichting Nationaal Ouderenfonds
  Kijk op http://www.ouderenfonds.nl wat je nog meer kunt doen.

 8. Ik he ze nog niet gezien bij mijn Appie. Zeker nog niet binnen, of ik was te snel er door heen vandaag. Volgende week zal ik het in de gaten houden.

  Wij gaan ze breien in de bus voor deze INNOCENT actie leuk met de reis met Tammy naar Duitsland. Volgende week laat ik je een foto zien hoeveel wij met zijn allen gebreid hebben.

  Liefs José

 9. ja, heb pas de foto’s nog gezocht , maar weblog liet ze niet meer zien. Was de vorige keer heel benieuwd hoe het was gegaan maar kon toen geen info meer vinden, dat vond ik wel jammer.

  20 ct is wel erg weinig ?? Maar met zoveel tikt het wel aan dus.

 10. @Joke Hardenbol, een goed initiatief van je!

  @Lupineke, de zoektocht had ik meer als grapje toegevoegd!:-)
  De flesjes met gebreide mutsjes geven een vrolijk gezicht in de koelkast. Tot nu toe zijn de smoothies niet aangebroken, maar dat zal niet meer lang zo blijven!:-)

  @Lilian, deze actie is zowel reclame voor Innocent als het Nationaal Ouderenfonds. Ik ben het met je eens dat € 0,20 per verkocht erg weinig is dat naar het Fonds Ouderenhulp gaat. Zeker in verhouding tot 2006 toen € 0,50 per verkocht flesje naar het goede doel ging. Wellicht heeft Innocent het bedrag verlaagd omdat er nu zo ontzettend veel mutsjes zijn gebreid.

  @José, een heel goede en fijne reis met Tammy! Geniet van al het moois dat je te zien krijgt. Ik kijk uit naar je foto met de gebreide mutsjes. Jullie breien waarschijnlijk al voor 2012.

  @MM, jammer als er later geen info meer volgt.

  Ja, ik vind € 0,20 ook aan de krappe kant. Waarschijnlijk is dit bedrag zo laag in verband met de grote hoeveelheid mutsjes die gebreid zijn.

 11. was die eerste actie in 2006??? wat gaat de tijd snel!! het is een feestelijk zicht om die flesjes + mutsjes in de uitstalling in het gelid te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *