Textielpost – Pistoia (Toscane – Italië)


Hier dan de textielkaart met de afbeelding De borduursters van Mario Nannini (1895-1918) die ik gebruikte voor de nieuwe kopfoto op mijn blog. Elke textielkaart heeft iets speciaals, maar deze vond ik zeer toepasselijk als kopfoto. Een tekening die een huiselijke sfeer laat zien. Vijf vrouwen die aan het borduren zijn. Men helpt elkaar met de problemen en de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld. Deze voorstelling dateert uit begin 20e eeuw, maar het zou net zo goed van gisteren kunnen zijn.

Lilian Kok: ‘De hele vakantie mijn ogen open gehouden voor textielkaarten, maar pas op de laatste dag, in het textielmuseum van Pistoia, er een gescoord. Natuurlijk was het postkantoor dicht, dus een francobolli (postzegel) zat er ook niet in. Alle tabacchi waren ook al dicht. Het museum is klein, maar heeft mooie ex. van Casalguidi borduurwerk en heeft sinds 3 jaar geleden 2 kasten met borduurwerk erbij gekregen. Als je in de buurt bent, is het zeker een bezoekje waard.’

Casalguidi is een borduurstijl die ontstaan is in het kleine Italiaanse plaatsje Casalguidi in Toscane. Een voorbeeld van dit fraaie borduurwerk kun je hier zien.

11 gedachten over “Textielpost – Pistoia (Toscane – Italië)

  1. Fijn dat je nu het verhaal achter de afbeelding geplaatst hebt.

  2. Ik maar denken dat je Matthijs zo knap die tekenng had gemaakt. Super het weten erachter fijne dag, hopenlijk niet zo grauw als gisteren basje

  3. @Basje, neenee, het is al een oudere tekening van Mario Nannini!

    Gisteren een grauwe dag? In het zuiden was het een stralende dag. Vandaag is het ietsjepietsie minder!:-)

  4. Ik vind het geweldig. Zouden we hem ook op posterformaat hebben? Zoja, dan hangt hij binnenkort in mijn knutselkamertje.

  5. Alsof het voor je blog gemaakt is.
    Ik kwam trouwens via het schoollapje van Annelies. Mooie aanwinst voor haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *